Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 16:36

  Έντονο το ενδιαφέρον των συμβολαιογράφων για το θεσμό της διαμεσολάβησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγάλη παρουσία στην εκδήλωση "Ο θεσμός της διαμεσολάβησης και οι νέες εξελίξεις με το νόμο 4512/2018", κατέδειξε το ενδιαφέρον του συμβολαιογραφικού κόσμου για τον θεσμό, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι.

  Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έγινε αναλυτική συζήτηση για το πώς διεξάγεται η διαμεσολάβηση, ποιος είναι ο ρόλος των συμβολαιογράφων και ποια είναι τα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του νόμου 4512/2018 για την μερική υποχρεωτικότητα.

  Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος τού εν λόγω συμβολαιογραφικού συλλόγου, Γεώργιος Ρούσκας, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ψήφιση του νέου νόμου για τη διαμεσολάβηση και τόνισε την στήριξη του Συλλόγου στον θεσμό που "μπορεί πραγματικά να διαφοροποιήσει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις και τις διαφορές μας".

  Ο Αθανάσιος Δράγιος, μέλος του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, παρουσίασε το κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο και μίλησε για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβολαιογράφων για τη διαμεσολάβηση στις διασυνοριακές διαφορές. Επίσης, ενημέρωσε για τις διατάξεις του νέου νόμου (4512/2018), για τις υπαγόμενες διαφορές, την εκτελεστότητα του πρακτικού διαμεσολάβησης καθώς και για τις διαφορές που υποχρεωτικά υπάγονται στη διαμεσολάβηση.

  Εκ μέρους του ΟΠΕΜΕΦ, ο γενικός γραμματέας του Νικόλας Κανελλόπουλος, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συζήτησης, αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να δώσουν οι συμβολαιογράφοι στη διαμεσολάβηση και σε καλές πρακτικές άλλων χωρών με έμφαση στο παράδειγμα της Ιταλίας, ειδικά για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.

  Τέλος, η δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών Νανά Παπαδογεωργάκη, ανέλυσε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση, ενώ έγινε συζήτηση επί των άρθρων που εισήχθησαν στο νόμο 4512/2018, όπως υποχρεωτικότητα, αρμοδιότητες κεντρικής επιτροπής διαμεσολάβησης, Κώδικας Δεοντολογίας, φορείς κατάρτισης, πρόγραμμα σπουδών, διαπίστευση -διαμεσολαβητών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων