Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 18:07

  Πραγματογνώμονας-οικονομολόγος για την έρευνα στα ιδρύματα τεκτονισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματογνώμονας οικονομολόγος διορίστηκε από τις ανακριτικές αρχές για να ερευνήσει το ακριβές ύψος του ελλείμματος και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην ιεραρχία στα ιδρύματα τεκτονισμού στην Ελλάδα.

  Όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και στα άλλα τεκτονικά ιδρύματα.

  Συγκεκριμένα, οι ανακριτικές αρχές διόρισαν πραγματογνώμονα οικονομολόγο, ο οποίος καλείται μέσα σε 30 ημέρες να ερευνήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία:

  - της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από το 2008 έως σήμερα,

  - της Τεκτονικής Αδελφότητας από το 2008 έως σήμερα και

  - του Τεκτονικού Ιδρύματος από το 2006 έως σήμερα.

  Μετά την έρευνα οφείλει να παραδώσει σχετική έκθεση.

  Η εντολή που έχει λάβει ο πραγματογνώμονας είναι, μεταξύ των άλλων, να ελέγξει τα βιβλία εσόδων και εξόδων, ποιοι ήταν αρμόδιοι για τις αναλήψεις, ποιοι ήταν υπεύθυνοι για τις εισπράξεις των χρημάτων, πότε έγιναν αναλήψεις και από ποια πρόσωπα και ποιο είναι το έλλειμμα σε κάθε ένα από τρία αυτά Νομικά Πρόσωπα.

  Ακόμη, θα διενεργήσει οικονομικό έλεγχο από το 2005 έως σήμερα στο "Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών της Ελλάδος και της Κύπρου" (Ναΐτες Ιππότες), από το οποίο εκταμιεύτηκαν περίπου δύο εκατ. ευρώ και μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων