Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 14:09

  Ένταξη μορφών της πολλαπλής σκλήρυνσης στις μη-αναστρέψιμες παθήσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ένταξη μορφών της πολλαπλής σκλήρυνσης στις μη-αναστρέψιμες παθήσεις

  Την ένταξη μορφών της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις Μη-Αναστρέψιμες Παθήσεις εισηγήθηκε η ειδική Επιστημονική Επιτροπή, με πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας κ. Έφης Αχτσιόγλου.

  Αυτό μετά τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η μη συμπερίληψη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στον διευρυμένο πίνακα των μη-αναστρέψιμων παθήσεων, Αριθμ. Φ.80000/οικ.2/1/2017 ΦΕΚ Β' 7/8-1-2018).

  Εχθές, 6 Φεβρουαρίου 2018, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις τις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς και δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ). Αναμένεται να εκδοθεί και να υπογραφεί εντός των ημερών  η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις.

  Η ΠΟΑμΣΚΠ, ως εκπρόσωπος των ΑμΣΚΠ,  χαιρετίζει την απόφαση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής και συγχαίρει την κ. Αχτσιόγλου για την προσωπική της παρέμβαση στο ζήτημα.

  "Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται, αφού όσο κι αν μας χαροποιεί η ένταξη μορφών της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις μη-αναστρέψιμες παθήσεις, αυτό αποτελεί ένα μόνο βήμα ανόδου σε μια μακρά πορεία διεκδικήσεων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ΑμΣΚΠ και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.  

  Σε αυτή την προσπάθεια μας συμπαραστάθηκαν έγκριτοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, χιλιάδες πάσχοντες από όλη την Ελλάδα και οι οικογένειές τους", σημειώνει η Ομοσπονδία.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ