Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 18:50

  Νέα αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν στο ΣτΕ οι παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νέα αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν στο ΣτΕ οι παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι 353 πρώην μέτοχοι του "Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης" (ΟΑΣΘ) μετά την υπαγωγή του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης.

  Οι παλαιοί μέτοχοι ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 28.1.2018 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα προβεί στην αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.

  Ακόμη, ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος 4482/2017 για "το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης", υποστηρίζοντας, μέσω του δικηγόρου τους Πάνου Λαζαράτου ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική (άρθρο 43), καθώς παρόμοια θέματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με υπουργική απόφαση, παρά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ο νόμος 4482/2017 δεν παρέχει σχετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών για την έκδοση παρόμοιας απόφασης.

  Παράλληλα, ζητούν και πάλι την ακύρωση του νόμου 4482/2017 ως αντίθετου στα άρθρα 106, 17, 5 και 4 του Συντάγματος, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων