Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 12:07

  Κατά πλειοψηφία ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ- έντονη αντίδραση αντιπολίτευσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατά πλειοψηφία ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ- έντονη αντίδραση αντιπολίτευσης

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:27

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Με τις θετικές ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ‘πέρασε’ από την ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνιών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κ. Μασσέλος.

  "Εάν ήταν αρνητική η ψηφοφορία σημαίνει ότι θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν θα μπορούσαμε να πείσουμε ούτε την κυβερνητική πλειοψηφία" απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην επισήμανση του Γ. Τραγάκη "τι θα έκανε η κυβέρνηση εάν δεν υπήρχαν οι θετικές ψήφοι που απαιτούνται".  Η αυθόρμητη απάντηση Παππά ‘τροφοδότησε’ σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης, καθώς έγινε αμέσως η ‘σύνδεση’ με τα επικείμενα σενάρια της ψηφοφορίας για πχ το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την διάσταση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επί του θέματος.

  Πριν την ψηφοφορία για την τοποθέτηση του κ. Μασσέλου, υπήρξε μεγάλη ένταση από πλευράς αντιπολίτευσης καθώς με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση "μπλόκαρε" η διαδικασία εκπόνησης γνώμης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί του θέματος.

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μάκης Βορίδης, και άλλα μέλη της Θεσμών ζήτησαν εξηγήσεις, γιατί τελικά δεν γνωμοδότησε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και,  για ποιο λόγο έγινε η παρέμβαση Βούτση στον διορισμό του Προέδρου της Ανεξάρτητης  Αρχής.

  Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την προσωπική γνώμη για το θέμα αυτό της κ.Τασίας Χριστοδουλοπούλου "η οποία είναι η  μοναδική νομικός μεταξύ των Αντιπροέδρων της Βουλής του Προέδρου της συμπεριλαμβανομένου".

  Η κ.  Χριστοδουλοπούλου απαντώντας είπε ότι το  αίτημα για να γνωμοδοτήσει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής αναφερόταν στην ουσία του διορισμού του νέου Προέδρου, γεγονός για το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα. Επιπροσθέτως, ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επιθυμεί να ζητούνται κάθε λίγο και λιγάκι γνωμοδοτήσεις από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, κι αφού οι βουλευτές ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποταμιού  και Εν. Κεντρώων ψήφισαν "παρών" στον κ. Μασσέλο, (ΚΚΕ και ΧΑ κατά) επισήμανε ότι "υπάρχει ο κίνδυνος οι αποφάσεις της ΕΕΤΤ να βγουν άκυρες λόγω της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου".

  Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αλλαγή του Προέδρου της ΕΕΤΤ, -πριν συμπληρωθούν τα χρόνια της θητείας του απερχόμενου-, με το σκεπτικό πως (ο απερχόμενος) ανέλαβε στο μέσο της θητείας του προηγούμενου  και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλες οι θητείες να λήγουν το ίδιο χρονικό διάστημα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων