Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιαν-2018 16:45

  Μπλόκο από τους γιατρούς της Αθήνας στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπλόκο από τους γιατρούς της Αθήνας στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

  Και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να ενταχθούν στο σύστημα των οικογενειακών γιατρών, ακολουθώντας την ανακοίνωση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος.

  "Ο ΙΣΑ εξέδωσε στις 22.01.2018 δελτίο τύπου ζητώντας την τροποποίηση των προϋποθέσεων για την σύναψη των συμβάσεων οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, και εν συνεχεία στις 24.01.2018 απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να μας απαντήσει άμεσα σε καίρια ερωτήματα και να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα ζητήματα επί των νέων συμβάσεων.

  Όπως επισημάναμε ήδη στην επιστολή μας, η αμοιβή του ιατρού ανά ασθενή απάδει του ιατρικού λειτουργήματος (0,75€ ανά ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές. Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει, τα χρήματα που θα λάβουν μεικτά ανέρχονται στα 1.600€ έως 2.000€ που αντιστοιχούν σε 2250 ασθενείς. Από αυτά 30% θα αποδοθεί στον ΕΦΚΑ, 30% στην Εφορία και θα καταλογιστεί προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος. Στην ουσία απομένει ένα 10-20% προκειμένου ο ιατρός να μπορέσει να πληρώσει τα λειτουργικά του έξοδα και τις υποχρεώσεις του.

  Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και πάλι τον απαράδεκτο περιορισμό του ηλικιακού ορίου των 65 ετών, ειδικά από την στιγμή που τέτοιος περιορισμός δεν υφίσταται ούτε για πρόσληψη στο Δημόσιο! Οι παρούσες συμβάσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές για το ιατρικό λειτούργημα και σας καλούμε να απέχετε από την υπογραφή τους” σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

  Οι αντιδράσεις από τους ιατρικούς συλλόγους δεν έχουν τέλος. Σε ανακοίνωσή του σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου κάνει λόγο για φτωχοποίηση των γιατρών, μεγάλη προχειρότητα από το υπ. Υγείας και εξευτελιστικές αντιμισθίες.

  "Ο θεσμός των ΤΟ.Μ.Υ. που επένδυσε προ μηνών η κυβέρνηση ναυάγησε, αφού οι ιατροί αρνήθηκαν μαζικά να υποβάλουν αίτηση-ένταξης, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία. Μετά την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών και την σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα με το νόμο Κατρούγκαλου, ο νέος θεσμός συνιστά ακόμα ένα ισχυρό ράπισμα προς τους ήδη εξαθλιωμένους ιατρούς και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών-ιατρών των κυρίων Ξάνθου και Πολάκη!

  Ο σχεδιασμός για το νησί της Ρόδου και τα γειτονικά νησιά είναι ελλιπής και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες βάσει πληθυσμιακών δεδομένων, κάτι που καθιστά ανεφάρμοστο το νέο θεσμό στη πράξη. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εναντιώνεται στο νέο θεσμό και δεν θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ” τονίζει.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων