Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιαν-2018 14:55

  Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της "Εκδόσεις Έθνος ΑΕ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της "Εκδόσεις Έθνος ΑΕ"

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Απορρίφθηκε με την υπ΄αριθμόν 102/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας "Εκδόσεις Έθνος ΑΕ", με βασικό μέτοχο την εταιρία Πήγασος (ιδιοκτησίας Μπόμπολα), η οποία εξέδιδε μέχρι πριν από λίγο καιρό τις εφημερίδες "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής", πριν οι τίτλοι αυτοί περάσουν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη και επανεκδοθούν.

  Οι εργαζόμενοι (πολλοί με δικηγόρο τον Δημ. Περπατάρη) και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, αντιτάχθηκαν στην αίτηση πτώχευσης και στο καθεστώς που όπως υποστήριξαν οδήγησε σε αυτή, θεωρώντας πως στην εταιρία υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλόμενων και αποζημιώσεων.

  Το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης, μένοντας σε έναν – κατά τους δικηγόρους τυπικό  λόγο, στο γεγονός δηλαδή πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία. Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο  κλπ). Γι’ αυτό, όπως λένε δικαστικές πηγές, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για "δόλια" πτώχευση.

  Πρακτικά, σύμφωνα με τους δικηγόρους αυτό αφενός δεν σημαίνει πως η εταιρία θα λειτουργήσει εκ νέου, αφετέρου όμως σημαίνει πως – παρά την προσπάθεια της ιδιοκτήτριας εταιρίας να πτωχεύσει παραμένει ανοιχτή και τρέχουν οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) και άλλους πιστωτές και συνεπώς μπορούν να προβούν σε νέες δικαστικές κινήσεις για κατασχέσεις κλπ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων