Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιαν-2018 12:53

  Γεροβασίλη για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Δαιδαλώδες το τοπίο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γεροβασίλη για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Δαιδαλώδες το τοπίο

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Το "δαιδαλώδες τοπίο" επικαλέστηκε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, για να απαντήσει τόσο στο ερώτημα της ΝΔ γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία από την αξιολόγηση που έγινε το 2016, όσο και στο πως προχωράει και η επόμενη.

  Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γεωργαντά, ο οποίος ζήτησε να κατατεθούν στην Βουλή τα στοιχεία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που έγινε το 2016, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε δαιδαλώδες τοπίο, τεχνικά προβλήματα και παραδέχτηκε ότι "όλα τα βήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως θα θέλαμε. Για την πρώτη αξιολόγηση για το 2016 η θέση μας ήταν ότι ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά, χωρίς να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή, όπως θα θέλαμε. Δεν θριαμβολογήσαμε", είπε.

  Η ίδια υπογράμμισε ότι με την δημοπράτηση του έργου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, η οποία θα γίνει "άμεσα" θα προχωρήσουν τόσο η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και άλλα έργα όπως η ηλεκτρονική υπογραφή. Μάλιστα για την τελευταία είπε πως "θα παρέχεται δωρεάν στους πολίτες".

  Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε  στο νόμο (ν. 4369/2016)  για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί  το καλοκαίρι του 2017. "Πρέπει να μας πείτε πόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογήθηκαν, από αυτούς που όφειλαν να αξιολογηθούν , να πείτε ότι τελικώς στους εκατό δημοσίους υπαλλήλους είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι οι ενενήντα εννέα αξιολογήθηκαν επαρκέστατοι και για τον έναν που αξιολογήθηκε μη επαρκής θα κάνουμε τις προσπάθειες βελτίωσής του".

  Στην επισήμανση η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα, ούτως ώστε να συλλέγονται στοιχεία αξιολόγησης, ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δοθεί ο ακριβής αριθμός "γιατί  όταν η βαθμολογία του Δημοσίου Υπαλλήλου είναι πάνω από 90 ή κάτω από 60 υπάρχει μια διαδικασία εκ του νόμου"

  Νωρίτερα η ίδια είπε ότι επί υπουργίας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  ήρθε να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης "με σκληρά, τιμωρητικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι προέβλεπε ότι το 15% των υπαλλήλων υποχρεωτικά έπρεπε να βαθμολογηθούν με κακό βαθμό, με χαμηλή βαθμολογία, ούτως ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αποτελέσουν τότε δεξαμενή απολύσεων ή διαθεσιμότητας.". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων