Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιαν-2018 11:06

  "Διάτρητος" ο χάρτης συχνοτήτων ψηφιακού ραδιοφώνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Διάτρητος" ο χάρτης συχνοτήτων ψηφιακού ραδιοφώνου

  Σε νομικές ατραπούς εισέρχεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όπως επισημαίνει η "Καθημερινή", η κυβέρνηση επιχειρεί τον τετραγωνισμό του κύκλου με την άρον-άρον πλήρωση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

  Παράλληλα, επιχειρώντας την αντικατάσταση του προέδρου της, δημιουργεί μείζονα νομικά προβλήματα, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνει η σημερινή ΕΕΤΤ δεν έχουν ισχύ.

  Προκειμένου να υλοποιήσει τα σχετικά προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση έπρεπε μέχρι την περασμένη Παρασκευή να ολοκληρώσει τη δημοσιοποίηση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, όπως επίσης και την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή παρόχου ανάπτυξης του σχετικού δικτύου.

  Σύμφωνα με την "Καθημερινή", βάσει νόμου η ΕΕΤΤ έπρεπε:

  1. Να παραδώσει εισήγηση στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων, και με βάση αυτή την εισήγηση της ΕΕΤΤ ο υπουργός να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση για τον περιορισμό του αριθμού του προς παροχή δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρύεκπομπής εθνικής και περιφερειακής κάλυψης και καθορισμό του είδους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

  2. Να παραδώσει εισήγηση στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με τον χάρτη συχνοτήτων του ψηφιακού ραδιοφώνου, προκειμένου ο τελευταίος να εκδώσει σε ΚΥΑ το νέο χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο.

  3. Μετά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, η ΕΕΤΤ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού ανάθεσης του έργου ανάπτυξης του δικτύου ψηφιακού ραδιοφώνου (πάροχος δικτύου)

  Η "Καθημερινή" επισημαίνει ότι κάθε μία τέτοια απόφαση-εισήγηση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, απαιτεί τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης, διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα.

  Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν υπό την πίεση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων