Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιαν-2018 17:10

  Ακυρώθηκε πρόστιμο σε τηλεοπτικό σταθμό λόγω κακής σύνθεσης του ΕΣΡ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακυρώθηκε πρόστιμο σε τηλεοπτικό σταθμό λόγω κακής σύνθεσης του ΕΣΡ

  Λόγω "κακής σύνθεσης" του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε με την υπ΄  αριθμ. 82/2018 απόφασή του  πρόστιμο 15.000 ευρώ που είχε επιβάλει το 2012 σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, καθώς είχε παραβιάσει την αναλογία του χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων (σε μια ώρα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12 λεπτά (20%).

  Η κακή σύνθεση του ΕΣΡ αφορά μέλος η θητεία του οποίου θα έπρεπε να έχει λήξει πριν 31 μήνες "διάστημα που υπερβαίνει τον εύλογο χρόνο, κατά τον οποίο θα ήταν συνταγματικώς ανεκτή η αυτοδίκαιη παράταση της θητείας του". Το δικαστήριο επαναλαμβάνει πως "ναι μεν είναι ανεκτή η συνέχιση λειτουργίας των εν λόγω Αρχών (σ.σ.: όπως είναι το ΕΣΡ) μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή των νέων, μόνο όμως για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις".

  Ακόμη, αναφέρει ότι "μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον παράταση της θητείας των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, η δε ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει, από το χρονικό σημείο αυτό  και εφεξής, νόμιμη συγκρότηση".

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων