Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιαν-2018 17:03

  Θετικοί οι φορείς για το νομοσχέδιο ενσωμάτωσης κοινοτικής Οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικό και σημαντικό χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο του Οικονομικών για την ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που κλήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να εκφράσουν τις απόψεις τους.

  Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο ως "ένα βασικό εργαλείο για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς και όχι μόνο".

  Οι μόνες ενστάσεις που εκφράστηκαν ήταν για τα άρθρα που αφορούν την επαναπιστοποίηση των αγορών και την επιβολή ΦΠΑ 24% στα επαγγελματικά σκάφη κάτω των 12 μέτρων.

  Η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, Ελένη Βρυώνη, ζήτησε την απόσυρση της σχετικής διάταξης, τονίζοντας ότι με την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλεται σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, στραγγαλίζεται ένας κλάδος που προσφέρει πολλά οφέλη στις παράκτιες οικονομίες.

  Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις των φορέων.

  Τέλος, σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας επανεξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων