Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Ιαν-2018 15:13

  Στον αέρα οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Αττικόν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στον αέρα οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Αττικόν

  Ακυρώσεις σε προγραμματισμένες χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων στο νοσοκομείο Αττικόν καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, Το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι ακυρώσεις σε εξωτερικούς ογκολογικά ασθενείς είναι συνεχείς, όπως αναφέρουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

  "Το πρόβλημα που δημιουργείται στο Αττικό Νοσοκομείο είναι λόγω έλλειψης ειδικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοηθών νοσημάτων.Η Διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Πολάκη.

  Πλεονασματικά Νοσοκομεία.Δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απολύτως αναγκαία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Και μιλάμε για ένα Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μην περιμένετε όμως συγνώμη από τον Πολάκη ή τον Τσίπρα” σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

  Τι απαντά το Αττικόν

  Οι χημειοθεραπείες εκτελούνται κανονικά, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

  "Η σπουδή του κ. Γιαννακού να προβαίνει σε καταγγελίες για το ΠΓΝ Αττικόν, για μια φορά ακόμη έπεσε στο κενό. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το Νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν τίθεται θέμα 'έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ. Πολάκη' όπως μέσα στην άγνοιά του διατείνεται η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. Αν Υπουργό Υγείας ή τον κ. Πρωθυπουργό.

  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη "καταγγελία" της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων