Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Δεκ-2017 19:59

  Εδώλιο για το "πάρτι" του "Αθήνα 1997" δείχνει το Συμβούλιο Εφετών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εδώλιο για το "πάρτι" του "Αθήνα 1997" δείχνει το Συμβούλιο Εφετών

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Εδώλιο για έναν από τους αρχικά 35 κατηγορούμενους για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού "Αθήνα 1997" δείχνει, 20 χρόνια μετά (!!!), το Συμβούλιο Εφετών!
   
  Με καθυστέρηση - μαμούθ η Δικαιοσύνη αποφαίνεται για την αύξηση κόστους - μαμούθ της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία, ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 5 δισ. δρχ και κατέληξε σε 19 δισ. δρχ! Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή για να αναζητηθούν (;) τυχόν ευθύνες του τότε υφυπουργού αθλητισμού, οι οποίες βέβαια είναι παραγεγραμμένες. Μάλιστα, κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί κατά του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, αφού ως γνωστόν αρμόδια για κάτι τέτοιο είναι η Βουλή. Η καθυστέρηση, όμως, που προκάλεσε αυτή η - κατά τους δικαστές - απαράδεκτη δίωξη, ήταν αρκετή για να μην προχωρήσει καμία ποινική διαδικασία. 
   
  Μόνον ένας 
   
  Το Συμβούλιο Εφετών, με το  υπ΄αριθμόν 2313/2017 βούλευμά του, στέλνει στο εδώλιο με βασική κατηγορία την απιστία στην υπηρεσία μόνον τον γενικό διευθυντή της διοργάνωσης Ευάγγελο - Γεράσιμο Σαβράμη και παύει την ποινική δίωξη σε βάρος των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, συνολικά 35, από τους οποίους ο ένας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. 
   
  Το 2014 είχε ψηφιστεί τροπολογία, με την οποία ουσιαστικά απαλλάσσονταν οι διοργανωτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης το ελληνικό Δημόσιο, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο, την κατάργησε στην πράξη και καταλόγισε σε 38 συνολικά πρόσωπα (μεταξύ των οποίων  οι πρώην υφυπουργών Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας και Γιώργος Λιάνης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιάννης Σγουρός)  να επιστρέψουν ποσό 12.448.198 εκατομμύρια ευρώ που φέρονται να κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αφορούσε στον Ευάγγελο Σαβράμη, γενικό διευθυντή της αρμόδιας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΟΕ), στον οποίο καταλογίστηκε, στον ίδιο και υπέρ του Δημοσίου, ποσόν 10.553.536,15 ευρώ, που είναι και το μοναδικό πρόσωπο που ελληνική Δικαιοσύνη έστειλε στο "εδώλιο" για την υπόθεση. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων