Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Δεκ-2017 14:54

  Στο Συμβούλιο Εφετών ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο Συμβούλιο Εφετών ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Τυπική διαδικασία "για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων" είναι κατά τον Χρ. Βρούτση, συνήγορο του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, η εξέλιξη της διαδικασίας με την παρουσία του το πρωί στο Συμβούλιο Εφετών. Ο τραγουδιστής ταλαιπωρείται για μια 5ετία με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Ο καλλιτέχνης έχει μεν ήδη δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα για φοροδιαφυγή. 

  Πινγκ πονγκ 

  Κι ενώ οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, ήρθε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τότε ξεκίνησε ένα δικαστικό πινγκ πονγκ για τον καλλιτέχνη. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

  Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορος του χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων