Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Δεκ-2017 22:52

  Δ. Αβραμόπουλος: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ιταλικές αρχές για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ιταλία, η οποία έχει επιδείξει θάρρος, ισορροπία και μεγάλο πνεύμα πρωτοβουλίας, στην αντιμετώπιση με ανθρωπισμό και γενναιότητα, τα προβλήματα που συνδέονται με το μεταναστευτικό φαινόμενο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, με τις ιταλικές αρχές για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών και για να εγγυηθούμε αξιοπρεπή μεταχείριση σε όλους τους μετανάστες" δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, διαβεβαιώνοντας ότι "η σύσταση της Task Force που αποφασίστηκε με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής μεταξύ Ε.Ε και Αφρικανικής Ένωσης στο Αμπιτζάν, θα συμβάλει στο να βοηθηθούν σημαντικά οι μετανάστες στη Λιβύη".

  "Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα προόδου στην κοινή μας δέσμευση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου κατά μήκος της διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

  Όπως μεταδίδει το ANSA η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διαθέσει 3,7 δισ. σε επιπλέον δάνεια για έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών των προσφύγων, των μεταναστών και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν, δίνοντας μια στρατηγική απάντηση στα βασικά αίτια της μετανάστευσης και συμβάλλοντας στο σχέδιο εξωτερικών επενδύσεων της Ε.Ε. Συμφωνήθηκε από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση μια μεσοπρόθεσμη αναθεώρηση του προγράμματος δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τρίτες χώρες. Το όριο της συνολικής χρηματοδότησης με βάση τις εγγυήσεις της Ε.Ε ανέρχεται σε 5,3 δισ.

  "Με την παροχή πρόσθετων εγγυήσεων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η πρόταση αυτή θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συμβάλει γρήγορα στο σχέδιο εξωτερικών επενδύσεων της Ε.Ε" εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Toomas Tõniste, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. "Το σχέδιο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τα αίτια της μετανάστευσης στη ρίζα τους, βοηθώντας τις δικαιούχες χώρες να πετύχουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων