Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 18:27

  Πρωτότυπο μπαζάρ από το project WoWo’s για καλό σκοπό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενα χρόνο κλείνει το project WoWo’s και στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να  δημιουργήσει γύρω του μια μεγάλη κοινότητα χειροτεχνών, η οποία απλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και οργανώνει το πρώτο wowos bazaar.  

  Το project WoWo’s ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, με ένα σεμιναριακό κύκλο συναντήσεων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη που αφορούσε την αξιοποίηση της τεχνολογίας του διαδικτύου και των social media για την προώθηση χειροτεχνικών δραστηριοτήτων. 

  Το πρώτο wowos bazaar αποτελεί μια εκδήλωση συλλογικής δράσης και προσφοράς και αφορά όλους τους χειροτέχνες σε κάθε γωνιά της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από την Κέρκυρα μέχρι τα Δωδεκάνησα. 

  Ο όρος χειροτεχνία εν προκειμένω αφορά οποιοδήποτε αντικείμενο κατασκευάζεται στο σπίτι μας, ή σε όχι ειδικά διαμορφωμένο χώρο για αυτό. Αποκλειστικά με τα χέρια μας ή με απλά εργαλεία. Υλικά χειροτεχνίας είναι σχεδόν όλα. Δηλαδή, μαλλί, κλωστές, πηλός, ξύλο, πέτρα, γυαλί, καθρέφτης. 

  Αφορά ζωγραφική, decoupage, κατασκευή, mixed media, και ότι μπορεί να βάλει ο νους και η φαντασία ενός ανθρώπου.

  Το wowos bazaar έχει σκοπό να επιδείξει τον όγκο δουλειάς και το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με τη χειροτεχνία καθώς επίσης να αναδείξει συγκεκριμένες  προτάσεις για την αξιοποίηση της δημιουργικής δραστηριότητας. 

  Χειροτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένοι χειροτέχνες αποστέλλουν ένα δημιούργημά τους (λειτουργούν σημεία παράδοσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε διευθύνσεις αποστολής που δίνουμε μέσω επικοινωνίας με τη σελίδα https://www.facebook.com/wowosproject/ ).  Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον χίλια αντικείμενα, χιλίων διαφορετικών χειροτεχνών απ’ όλη την Ελλάδα. 

  Τα αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν θα πωληθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στο #1wowosbazaar που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα "Επήρεια – Πολιτισμός", Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα, και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων