Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Σεπ-2017 13:50

  Ένδεκα επιθέσεις έχουν αποτραπεί από την αρχή του χρόνου στη Γαλλία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ένδεκα επιθέσεις έχουν αποτραπεί από την αρχή του χρόνου στη Γαλλία

  Ένδεκα επιθέσεις έχουν αποτραπεί από την αρχή του χρόνου στη Γαλλία και η απειλή συνεχίζεται, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI).

  Σύμφωνα με μια πηγή, το τελευταίο σχέδιο επίθεσης ματαιώθηκε με τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα στο Σεντ-Ουέν (Σεν-Σεν-Ντενί) ενός προσώπου που ήθελε να επιτεθεί στις δυνάμεις της τάξης.

  "Ένδεκα επιθέσεις έχουν αποτραπεί από την αρχή της χρονιάς και προφανώς μπορεί αύριο να συμβεί στη Γαλλία αυτό που συνέβη στη Βαρκελόνη", δήλωσε ο υπουργός αναφερόμενος στην επίθεση με μια καμιονέτα στις 17 Αυγούστου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων στην καταλανική πρωτεύουσα.

  "Βλέπει κανείς τη σημασία της απειλής και της ισορροπίας που πρέπει να επιδιώξουμε ανάμεσα στην ασφάλεια και την ελευθερία", πρόσθεσε ενώ το αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αμφισβητείται απ' αυτούς που βλέπουν σ' αυτό "την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης".

  Στο νοσμοσχέδιο, που την 1η Νοεμβρίου πρόκειται να αντικαταστήσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που εγκαθιδρύθηκε μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, περιλαμβάνεται κυρίως "η ενίσχυση της θέσης της DGSI ως κύριου συντονιστή της μάχης εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας".

  Ο υπουργός έκανε λόγο για "σημαντική" ενίσχυση των μέσων αυτής της υπηρεσίας πληροφοριών, το δυναμικό της οποίας θα αυξηθεί κατά 1.200 πράκτορες ανάμεσα στο 2013 και το 2018, για να φθάσει τα 4.368 πρόσωπα.

  "Αν και η μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας αποτελεί προφανώς την κύρια προτεραιότητά μας, η DGSI θα πρέπει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση και άλλων μορφών απειλών", πρόσθεσε ο Κολόμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατασκοπεία και τις κυβερνοεπιθέσεις.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:16 19/09

  Γαλλία: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το έλλειμμα φέτος και το 2018

  Η γαλλική κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το έλλειμμα του προϋπολογισμού φέτος και για το επόμενο έτος, αφού έλαβε μέτρα λιτότητας το καλοκαίρι και καθώς η οικονομική ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή ...

  17:13 18/09

  Γάλλος ΥΠΕΞ: "Βασικής σημασίας" η συμφωνία με το Ιράν για να αποτραπεί η διάδοση των πυρηνικών

  Η δήλωση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι κλίνει ολοένα και περισσότερο προς την απόφαση να αποκηρύξει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του ...

  16:25 18/09

  Γάλλοι υπουργοί: Η κυβέρνηση θα μπορεί να μειώσει τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη

  Η οικονομική ανάκαμψη της Γαλλίας είναι αρκετά ισχυρή για να μπορεί η κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη, όπως δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Προϋπολογισμού...

  14:45 18/09

  Γαλλία: Η σταθερή οικονομική ανάπτυξη θα διευκολύνει την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού

  Η γαλλική οικονομική ανάκαμψη είναι αρκετά ισχυρή ώστε η κυβέρνηση να είναι σε θέση να μειώσει τις δαπάνες και το έλλειμμα χωρίς να επηρεαστεί η ανάπτυξη, τόνισαν οι υπουργοί Προϋπολογισμού και...