Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 31-Ιουλ-2017 10:23

  Guardian: Οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Guardian: Οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης

  Οι Έλληνες δεν "βλέπουν” το φως στο τούνελ, αναφέρει ο Guardian σε ρεπορτάζ του, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι "η Ελλάδα γύρισε σελίδα”, κάτι το οποίο δεν αντιλαμβάνονται οι πολίτες.

  Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει τη λιτότητα βρήκε υποστηρικτές στην Ελλάδα, αλλά η "στροφή” του πολιτικού με τη θέσπιση ορισμένων από τις πιο εξαντλητικές περικοπές στον προϋπολογισμό και τις αυξήσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων από την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, έχει καταστρέψει την αισιοδοξία των πολιτών, γράφει ο Guardian.

  Η Αθήνα, όπως τα περισσότερα αστικά κέντρα, έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Σύμφωνα με μια μελέτη της DiaNeosis, το 15% του πληθυσμού ή 1.647.703 άτομα βρέθηκαν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας το 2015. Το 2009 ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε το 2,2%.

  Ο καθαρός πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών υποχώρησε κατά 40% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Η ανεργία, η πιο ολέθρια επίδραση της λιτότητας, κυμαίνεται γύρω στο 22%, μακράν η υψηλότερη στην ΕΕ, παρά την βελτίωση κατά 5% τα τελευταία δύο χρόνια.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και τα χειρότερα έχουν τελειώσει όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, λίγοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεφύγει από ένα τέταρτο σχέδιο διάσωσης, ακόμη και αν η Αθήνα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές όταν το τρέχον πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ τελειώσει τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

  Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα- βασιζόμενη τόσο στην έκδοση ομολόγου της περασμένης εβδομάδας, όσο και στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση € 8,5 δισ. είναι ανεπαρκής.

  Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν με σθένος και αντοχή, αλλά κυριαρχεί η αβεβαιότητα, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:32 02/08

  "Τα Βαλκάνια χρειάζονται αρμονία"

  Με την υπογραφή συνθήκης σχέσεων καλής γειτονίας ανάμεσα στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ επιχειρείται προσέγγιση, υποστηρίζει ο πρώην γερμανός διπλωμάτης Κ. Σραμάιερ. Αλλά η Ελλάδα πού είναι;

  09:57 27/07

  Η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει σελίδα

  Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αντλώντας περίπου 3 δισ. ευρώ σε ένα σχετικά ανεκτό επιτόκιο, του 4,6%. Πρόκειται για ενθαρρυντικές ειδήσεις...

  13:29 26/07

  Capital Economics: Δεν έχει τελειώσει η κρίση της Ελλάδας

  Εάν οι πιστωτές της ευρωζώνης δεν συμφωνήσουν σε πολύ βαθύτερη ελάφρυνση χρέους από αυτή που είναι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται αρκετά πιθανό ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τέταρτο σχέδιο διάσωσης όταν...