Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 21:50

  Εκδήλωση στο Χ.Α. με ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή του Harvard Business School Γ. Σεραφείμ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκδήλωση στο Χ.Α. με ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή του Harvard Business School Γ. Σεραφείμ

  Εκδήλωση με θέμα: "Βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης επιχειρήσεων: Τι έχει πραγματικά σημασία;" διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, ώρα 5:00 - 7:00 μμ.στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Λ. Αθηνών 110) με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή του Harvard Business School κ. Γεώργιο Σεραφείμ.
   
  Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Σεραφείμ είναι ο κάτοχος της έδρας JakurskiFamily στο HarvardBusinessSchool(HBS) όπου διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα προγράμματα για ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Η έρευνα του επικεντρώνεται στη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα και διαχείριση επιχειρήσεων που ταυτόχρονα δημιουργούν οικονομική και κοινωνική αξία για τους μετόχους, εργαζομένους, πελάτες, και την ευρύτερη κοινότητα. Έχει παραδόσει ομιλίες σε περισσότερες από 60 χώρες και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς σε θέματα μάνατζμεντ. Η έρευνα του στο πως ο επιχειρηματικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών ανισοτήτων έχει επισημανθεί σε ομιλίες αρχηγών χωρών και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

  Διατελεί ως μέλος διοικητικών συμβουλίων σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκόσμια.

  Απέκτησε το διδακτορικό του από το HarvardBusinessSchool στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το LondonSchoolofEconomicsandPoliticalScience στη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά.

  Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
   
  Ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει την άποψη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες λόγω της υψηλής ποιότητας άυλων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει. Η έμφαση δίνεται στην  πλούσιαιστορία, τον πολιτισμό, τηγεωγραφικήθέσηκαι το ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι διαθέσιμο. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία όμως δεν είναι πλήρως αξιοποιήσιμα λόγω σοβαρών ελλειμάτων στη διαχείρισηκαι τη διακυβέρνηση.Έχει δημοσιεύσει σημαντικές εργασίες με στόχο τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε ανταγωνιστική οικονομία, ενώ έχει καταθέσειπρακτικές προτάσεις για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

  Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του ελληνικού χρηματιστηρίου σχετικά με την ανάδειξη των προσαρμογών που απαιτούνται στην επιχειρηματικότητα – στις εταιρίες αλλά και τα στελέχη τους - ώστε να επιτευχθεί η διαρκής ανταγωνιστικότητα σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον.
   
  Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης στη στήλη "σχετικά αρχεία"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  ATHEX (416 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ