Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 12:18

  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Ε. Αχτσιόγλου τι θα κάνει για την απλήρωτη εργασία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Ε. Αχτσιόγλου τι θα κάνει για την απλήρωτη εργασία

  της Μαρίας Νταλιάνη
   
  Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την απλήρωτη εργασία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης ζητώντας να μάθει τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. 

  Όπως τονίζει ο βουλευτής ο οποίος είναι και συνδικαλιστής στο Καζίνο Θράκης, η αστική δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα, η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει δυστυχώς αποδειχθεί ανεπαρκής, ενώ αναποτελεσματική καθίσταται και η ποινική διαδικασία. Ε

  Τόνισε δε πως η συστηματική απλήρωτη εργασία τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα με τραγικές συνέπειες οδηγώντας εργαζόμενους στην απόγνωση και ακραία απελπισία.

  Αναλυτικά η ερώτηση: 

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
  Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  Θέμα: "Προστασία εργαζομένων και λήψη δραστικών μέτρων σε περίπτωση οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών".

  Τα τελευταία χρόνια η συστηματική μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζομένους έχει μετατραπεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, με τραγικές σε πολλές περιπτώσεις συνέπειες. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο καινοτόμο και αποτελεσματικό, καθώς με το ισχύον καθεστώς, οι όποιες προσπάθειες των εργαζομένων να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις τους συχνά αποβαίνουν άκαρπες. Η αστική δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα, η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει δυστυχώς αποδειχθεί ανεπαρκής, ενώ αναποτελεσματική καθίσταται και η ποινική διαδικασία.

  Με δεδομένο λοιπόν ότι πολλές επιχειρήσεις σήμερα οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών ή και ετών, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε απόγνωση και ακραία απελπισία.

  Ερωτάται η κ. υπουργός
  Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση με την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.

  Ο Ερωτών Βουλευτής
  Στογιαννίδης Γρηγόριος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ