Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 23:15

  Το Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσίευμα "στοχοποίησης" των Ρομά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας εκφράζει  την αγανάκτησή τους για το "ψευδές" και "άκρως ρατσιστικό δημοσίευμα" που δημοσιεύθηκε στο "Πρώτο Θέμα" της περασμένης Κυριακής.

  Σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας "η ίδρυση της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, σηματοδοτεί την πολιτική βούληση για την πραγματική αντιμετώπιση του ζητήματος, με την ενιαία προσπάθεια όλων των συναρμόδιων υπουργείων. Ψηφίσθηκε από τα περισσότερα κόμματα, διότι όλοι αναγνώρισαν την ανάγκη ολιστικής παρέμβασης της Πολιτείας".

  Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "παρουσιάζεται ψευδώς ότι κοστίζει πολλά εκατομμύρια στον Ελληνικό λαό, αλλά στην πραγματικότητα τόσο τα 12 (και όχι 24) στελέχη της Ειδικής Γραμματείας όσο και η ίδια η Ειδική Γραμματέας είναι αποσπασμένο προσωπικό του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους, καθώς απλώς μεταφέρεται η δαπάνη της μισθοδοσίας τους από τον έναν φορέα στον άλλο.

  Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, (χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η στελέχωσή της) χαρτογράφησε όλους τους οικισμούς, όπου διαμένουν οι Ρομά, σε όλη την Ελλάδα. Συναντήθηκε με όλες τις περιφέρειες της χώρας και αναπτύσσει ολοκληρωμένα σχέδια παρέμβασης με τους δήμους που έχουν θετική βούληση και "ώριμες" προτάσεις κοινωνικής ένταξης για τους Ρομά.

  Τέλος, η εκδήλωση στη Βουλή έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους μας. Οι Ρομά και θέλουν και μπορούν να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Νέοι Ρομά επιστήμονες, κοινωνικοί διαμεσολαβητές που εργάζονται στο πεδίο, γυναίκες Ρομά ακτιβίστριες και έφηβοι Ρομά που βραβεύθηκαν κι εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς, μίλησαν για την ανάγκη γεφύρωσης και κοινωνικής συνοχής την οποία επιθυμούμε όλοι μας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ