Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 14:05

  Ενόχληση στην ΕΕ, ικανοποίηση στην Κίνα από το ελληνικό βέτο σε ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ενόχληση στην ΕΕ, ικανοποίηση στην Κίνα από το ελληνικό βέτο σε ψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

  Την ενόχλησή του για την απόφαση της Ελλάδας να μπλοκάρει ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ που ασκούσε κριτική στην Κίνα αναφορικά με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζει στο Reuters, ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης. 

  Όπως σχολιάζει, η κίνηση αυτή συμπίπτει χρονικά με την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup την προηγούμενη Πέμπτη μεταξύ του ΔΝΤ και της ευρωζώνης για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. "Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως δεν είναι τίμιο", δήλωσε ο ίδιος.

  Στο μεταξύ ο Geng Shuang, εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφος δήλωσε πως "εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς το εν λόγω κράτος της Ε.Ε. για την τήρηση της σωστής θέσης". 

  "Είμαστε αντίθετοι με την πολιτικοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την χρήση θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών", δήλωσε ο Geng Shuang.

  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Global Times, κινέζοι αναλυτές καλωσόρισαν την απόφαση της Ελλάδας και απευθύνουν έκκληση για καλύτερη κατανόηση του ιστορικού της Κίνας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

  "Θα πρέπει να σημειωθεί και να γίνει κατανοητό ότι η Κίνα και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν διαφορετική εστίαση και κριτήρια για την αξιολόγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" δήλωσε ο Chang Jian, επικεφαλής του Κέντρου για τη Μελέτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Nankai University. 

  "Η Κίνα δίνει μεγαλύτερη σημασία στην στο δικαίωμα επιβίωσης και ανάπτυξης, ενώ οι ευρωπαϊκές ή οι δυτικές χώρες εστιάζουν περισσότερο στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών", αναφέρει ο Chang Jian.

  Όπως υποστηρίζει, για την Κίνα το πιο σημαντικό και επείγον ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, κάτι που απαιτεί μία σταθερή κοινωνική τάξη η οποία συνοδεύεται από κάποιους περιορισμούς. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:05 23/06

  Κϊνα: Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι εισαγωγές αργού

  Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο διαμορφώθηκαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας το Μάιο, καθώς τα διυλιστήρια ήταν πρόθυμα να επωφεληθούν από τα ακόμη υγιή περιθώρια διύλισης, λόγω των χαμηλών...

  08:06 20/06

  Προσκόμματα Κίνας στην ΕΕ μέσω Αθήνας;

  Η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας να μπλοκάρει επικριτική δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, καθώς και το προσφυγικό ζήτημα ενόψει G20, απασχολούν τον γερμανόφωνο τύπο της Τρίτης.

  13:13 16/06

  Κίνα: Προχώρησε στην μεγαλύτερη ημερήσια "ένεση ρευστότητας" από τον Ιανουάριο

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε σήμερα το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από τα μέσα Ιανουαρίου, επιλέγοντας να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από την Federal Reserve...