Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 18:57

  Κ. Παπανάτσιου: Εμείς δεν κάνουμε μεγάλη ζωή, δεν είμαστε της αριστοκρατίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Παπανάτσιου: Εμείς δεν κάνουμε μεγάλη ζωή, δεν είμαστε της αριστοκρατίας

  Με ένα ξέσπασμα σε υψηλούς τόνους επιχειρηματολόγησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στις επικρίσεις της ΧΑ ότι η κυβέρνηση διατηρεί τα προνόμια των βουλευτών σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης.  Κι ενώ από τα έδρανα ο βουλευτής της ΧΑ Ηλ. Κασιδιάρης φώναζε "είσαι αισχρή" η κ. Παπανάτσιου ξέσπασε λέγοντας ότι "η ιδιότητα του βουλευτή δεν είναι επάγγελμα" και ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλούσιοι από τη βουλευτική αποζημίωση.

  "Εμείς δεν κάνουμε μεγάλη ζωή και ο κόσμος το ξέρει" είπε η κ. Παπανάτσιου υποστηρίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα. "Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε της αριστοκρατίας ερχόμαστε από τις λαϊκές τάξεις. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε δανεικά κι αγύριστα. Ο αντικοινοβουλευτικός κιτρινισμός έχει ως στόχο να αποδυναμώσει την Βουλή. Με την ΧΑ βρισκόμαστε απέναντι στο ζήτημα του Κοινοβουλευτισμού. Και τα στοιχεία που γίνονται γνωστά στην δίκη, κι όσο  κι αν θέλει η ΧΑ να τα κρύψει δεν μπορεί, παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές. Μόνο μαχαίρια και λοστούς θέλει η ΧΑ. Δεν θέλει Βουλή, ούτε και βουλευτές. Η Αριστερά όμως και το εργατικό κίνημα έδωσαν μάχη για τον κοινοβουλευτισμό, ώστε να υπάρχει αντιπροσώπευση όλων. Στην Μ. Βρετανία το εργατικό κίνημα πέτυχε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους". 

  Νωρίτερα η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στην έκτακτη εισφοράς αλληλεγγύης ξεκινώντας από το 2011 (τότε η κλίμακα ξεκινούσε από 1% για εισοδήματα από 12.000-20.000) και υποστήριξε ότι με τις αλλαγές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές υπέστησαν μείωση του εισοδήματός τους κατά 38% σε σχέση με τς αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. 

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ