Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαρ-2017 17:16

  Τη θεσμοθέτηση των Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη θεσμοθέτηση των Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Εκπαίδευσης ανακοίνωσε από την Φλώρινα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

  Μιλώντας στα μέλη ΔΕΠ της Παιδαγωγικής Σχολής και του Τμήματος Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ψηφιστεί η διάταξη στη Βουλή για τη δημιουργία των Συμβουλίων Εκπαίδευσης, ενώ έχουν προϋπολογιστεί 65 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη δράσεων των Ιδρυμάτων.

  Στα Συμβούλια θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των ΤΕΙ, μέλη των ερευνητικών ινστιτούτων και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου.

  Θα έχουν τη δυνατότατα, μέσω της εισήγησης τους, στην ίδρυση ή την κατάργηση τμημάτων, χωρίς όμως να κινδυνεύει κανείς να χάσει τη δουλεία του, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

  Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να υπάρχει ευελιξία στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα στους πτυχιούχους, με ένα 25% των μαθημάτων σε συγγενείς επιστημονικό κλάδο, να μπορούν να εγγράψουν την αντίστοιχη ειδικότητα ή αντικείμενο στο πτυχίο τους.

  Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση όπου 195 τμήματα των ΤΕΙ και κάποιων Πανεπιστημίων, είναι χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. "Έχουμε μία συντεχνοποίηση, την οποία όμως η παρούσα κυβέρνηση την έχει αντιληφθεί και προσπαθεί να δώσει λύσεις", είπε ο υπουργός.

  Απαντώντας στο συνεχές αίτημα του πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τουρλιδάκη και των μελών ΔΕΠ της πανεπιστημιακής κοινότητας για την επίλυση του ρυμοτομικού προβλήματος του πανεπιστημίου στη Φλώρινα, δήλωσε ότι η υπόθεση είναι σε διαδικασία επίλυσης σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τους υπόλοιπους συναρμόδιους υπουργούς.

  Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας περιηγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 5ου δημοτικού σχολειού, νηπιαγωγείου και ειδικού σχολείου για παιδιά με αναπηρία της Φλώρινας, όπου ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα συνεκπαίδευσης που εφαρμόζονται στα σχολεία και που έχουν ως στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών με αναπηρία. Απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων είπε ότι "να ξέρετε φεύγω από την Φλώρινα κατά πέντε πόντους ψηλότερος από την εικόνα που είδα στα σχολεία και από το έργο των εκπαιδευτικών στις τάξεις".

  Τέλος ο υπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε και με φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:49 22/09

  Την ανησυχία του για τις συνέπειες του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ εκφράζει ο διευθυντής του "Αρχιπέλαγος"

  "Οι εργασίες απορρύπανσης έχουν επικεντρωθεί στις παραλίες της Αττικής και όχι στην ανατολική Σαλαμίνα - την κυρίως πληγείσα περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο ρυπαντικό φορτίο".

  17:46 22/09

  Ανακοινώθηκαν προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για το έργο των δασικών χαρτών

  Η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις διευθύνσεις δασών των περιοχών, όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 δασολόγων και 30...

  16:14 22/09

  "Καθαρά τα πρώτα δείγματα οστράκων από τον Σαρωνικό" λέει το Γενικό Χημείο

  Τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους επί των πρώτων δειγμάτων ζωντανών οστράκων από τις ζώνες παραγωγής του Σαρωνικού, σε ό, τι αφορά στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες...

  16:12 22/09

  Νέα ΚΥΑ για την ασφάλεια του πόσιμου νερού

  Στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε προχώρησε το υπουργείο Υγείας με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρει σε ανκοίνωση.

  15:56 22/09

  Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ιλαράς στο "Θριάσιο", διαβεβαιώνει το νοσοκομείο

  Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιλαράς στο προσωπικό και τους ασθενείς, στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου πρόσφατα εμφανίσθηκαν περιστατικά της συγκεκριμένης ασθένειας σε...

  15:52 22/09

  Βρετανία: Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός 18χρονου για την επίθεση στον σταθμό Πάρσονς Γκριν

  Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός 18χρονου στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα που προκάλεσε 30 τραυματισμούς σε έναν συρμό του...