Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2016 16:26

  Γκάμπι Τζίμερ: Το ΔΝΤ ευθύνεται για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειστών και Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, υποστήριξε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τζίμερ, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες.
   
  Σε δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γκάμπι Τζίμερ υποστήριξε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτό που ευθύνεται για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, διότι εμμένει στη θέση του να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την ίδια στιγμή, είπε η Γκάμπι Τζίμερ, η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει θερμά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ δεν θα έπρεπε να τη δεχτεί. "Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ένα από τα βασικά εργασιακά δικαιώματα στην ΕΕ, για τα οποία έχουμε παλέψει τα τελευταία σαράντα χρόνια", δήλωσε η Γκ. Τζίμερ και πρόσθεσε: "Κατ’ επανάληψη προσπαθούμε να πούμε δημόσια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαπραγμάτευση. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάπτυξης, ανέφερε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς.
   
  Εξάλλου, η Γκ. Τζίμερ τόνισε ότι στηρίζει την άποψη των διεθνών ομάδων εμπειρογνωμόνων που έχουν συστήσει στην Ελλάδα τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι οποίες θα μπορούσαν να σταθεροποιήσουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι προτίθεται να έρθει σε επαφή με τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα, προκειμένου να ασκήσουν την επιρροή τους στο θέμα των εργασιακών για την Ελλάδα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ