Μήνυμα πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το Υπερταμείο στέλνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάκης Βορίδης.

"Το Υπερταμείο πρέπει να καταργηθεί. Τελεία και παύλα. Αποτελεί απαράδεκτη, υπερβολική και καταχρηστική δέσμευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Και αξιοποιήσεις θα κάνουμε, και ιδιωτικοποιήσεις θα κάνουμε, αλλά όχι με καθεστώς συναποφάσεως", τονίζει ο κ. Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο μηνιαίο περιοδικό "ZERO”.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως η οδός Πειραιώς είναι κατά του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και κατά της αλλαγής της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει χαρακτηρίσει το Υπερταμείο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ως μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

"Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά η εταιρεία που δρομολογεί η κυβέρνηση, με ζωή 99 έτη και δεν θα λογοδοτεί στη Βουλή, συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας και δεν γίνεται δεκτή...Χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα. Η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία”, είχε επισημάνει, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.