Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 15:53

  Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ

  Να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αμέσως μετά να συγκροτηθεί ένα ισχυρό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο θα φροντίσει ώστε να υπάρξει ένα καινούριο τηλεοπτικό σκηνικό ζήτησε από την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην είσοδο της Βουλής στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς που πραγματοποιούν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για το "μαύρο" στα τηλεοπτικά κανάλια.

  "Η λογική "κλείνω και περιορίζω τις αγορές" είναι λογική σοβιετικών καθεστώτων και όχι δυτικών κοινωνιών" τόνισε χαρακτηριστικά.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη:

  "Όσοι έχουν κυβερνήσει έχουν αποδείξει ότι έχουν πρόβλημα με την πολυφωνία. Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ και αυτή η κυβέρνηση ρίχνει μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, καλούμε την κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αμέσως μετά να συγκροτήσουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο θα φροντίσει ώστε να υπάρξει ένα καινούριο τηλεοπτικό σκηνικό με πολλά κανάλια, με πολλά έσοδα για το κράτος και πολλούς εργαζόμενους. Η λογική "κλείνω και περιορίζω τις αγορές" είναι λογική σοβιετικών καθεστώτων και όχι δυτικών κοινωνιών".

  Στη συνέχεια ερωτώμενος για τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση καταθέσει τροπολογία με την οποία θα πέσει "μαύρο" στα κανάλια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί τόνισε: "Είμαστε εξ αρχής αντίθετοι στην επιβολή κυβερνητικής εξουσίας στην τηλεόραση. Το έχουμε πληρώσει ακριβά και στο παρελθόν γιατί η εξάρτηση της τηλεόρασης ήταν πολλές φορές συνδυασμένη με τις δράσεις της όποιας κυβέρνησης. Αυτό που λέμε λοιπόν είναι ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να επαναλαμβάνει, στη χειρότερη μορφή, τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε ένα δυνατό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πολλά κανάλια, πολύ ανταγωνισμό, πλουραλισμό και πολλούς εργαζόμενους".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:10 10/10

  Θεοδωράκης: Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας βασική αξία της δημοκρατίας

  "Σήμερα που συζητάμε για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου πρέπει να σκεφτόμαστε τις ζωές των ανθρώπων που τους αφορούν, ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας και κάποιοι από εσάς κάνετε πως δεν τους...