Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Σεπ-2016 20:45

  Συνέδριο για την ανθρωπιστική βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θα πρέπει η ευθύνη για τους πρόσφυγες να μοιραστεί ισότιμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης" ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη, ο σύμβουλος εργασίας, υγείας και κοινωνικών υποθέσεων της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ανδρέας Κέρμπαχ.

  "Η Γερμανία ανταπεξέρχεται στην ευθύνη της και έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες που έχουν έρθει μέσω της Μεσογείου" τόνισε ο Ανδρέας Κέρμπαχ μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου, που διοργανώθηκε από το γενικό προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη και την γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με θέμα την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες που παρέχεται από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

  Ο σύμβουλος της γερμανικής Πρεσβείας ανέφερε ότι για το 2016 προβλέπεται να δοθούν από την Γερμανία στην Ελλάδα, 8 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες τα οποία θα διατεθούν σε 8 γερμανικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και σε δύο διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

  Πάντως, επειδή σημαντικό θέμα για την γερμανική κυβέρνηση, παραμένει η επανένωση οικογενειών προσφύγων, αναμένεται να επισπευσθεί η διαδικασία με την παροχή νομικών συμβουλών μέσω πολλών άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:30 24/07

  Δωδέκατη στον κόσμο, πρώτη στην ΕΕ, η ελληνική ομάδα στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

  Άλλη μία μεγάλη επιτυχία προστέθηκε στην ιστορία των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις διεθνείς επιστημονικές ολυμπιάδες, καθώς στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο...

  21:45 24/07

  Γερμανικά ΜΜΕ: Η VW ήταν "συνεργός" της βραζιλιάνικης στρατιωτικής δικτατορίας

  Η Volkswagen αντιμετωπίζει πλέον υποψίες ότι συμμετείχε ενεργά σε ωμότητες, προχωρώντας σε καταδόσεις αντιφρονούντων κι όχι μόνο, σύμφωνα με έγγραφα της έρευνας στα οποία αναφέρθηκαν σήμερα γερμανικά ...