Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουλ-2016 22:17

  Μια από τα ίδια από Νίκο Παππά σε συνέντευξη - παρωδία στην ΕΡΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μια από τα ίδια από Νίκο Παππά σε συνέντευξη - παρωδία στην ΕΡΤ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:01

  Ο Νίκος Παππάς κινήθηκε στο γνωστό μονότονο μοτίβο της κυβέρνησης για τα των τηλεοπτικών αδειών γενικώς και του Mega, ειδικώς.

  Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, εξαπέλυσε επίθεση στη μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, επιστρατεύοντας την ίδια επιχειρηματολογία περί παράνομης λειτουργίας και προσπάθησε μάλλον μάταια να πείσει ότι η μη πρόκριση του Mega στον επόμενο γύρο του διαγωνισμού, δεν οφείλεται σε κυβερνητικές σκοπιμότητες αλλά στε επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του.

  Το αυτό έπραξε και αναφερόμενος στον ΣΚΑΙ, για τον οποίο είπε "ότι εφόσον έχει περάσει το στάδιο της προεπιλογής, θα περάσει στο στάδιο των προσφορών. Εάν κάποιος δεν έχει διάθεση να βάλει το χέρι στη τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, να μη βρίσκει δικαιολογίες”.

  Το ξεδίπλωμα των επιθέσεών του άλλωστε στα ΜΜΕ, κύλησε ανεμπόδιστα, αφού επέλεξε να παραχωρήσει τη συνέντευξη αυτή σε εξαιρετικά φιλικό για τον ίδιο και τις κυβερνητικές επιδιώξεις, περιβάλλον, επομένως αντεπειχηρήματα ένεκα των ερωτήσεων-χάδι που του υποβλήθηκαν, δεν ακούστηκαν. 

  Στο δια ταύτα, ο κ. Παππάς, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών θα ολοκληρωθεί σύντομα και ειδικότερα "μετά το πέρας της προθεσμίας που οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους και αφού αυτές μελετηθούν". Σε κάθε περίπτωση είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος", δήλωσε προσθέτοντας ότι "αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία". "Αν έχουμε καθυστέρηση μετά την 10η-11η Αύγουστου θα είναι μιας εβδομάδας γιατί μεσολαβεί ο 15Αύγουστος", είπε.

  Αίσθηση - αλλά όχι έκπληξη- προκάλεσαν παράλληλα και οι αιχμές που άφησε εναντίον  Γιάννη Στουρνάρα, καθώς εσχάτως η Κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι σε κόντρα με τον Διοικητή της ΤτΕ. 

  Κατά τα λοιπά, ο κ. Παππάς, κινήθηκε στην κυβερνητική πεπατημένη των τελευταίων ημερών, περί μάχης με αξιώσεις που θα δοθούν στα εργασιακά εν όψει της β' αξιολόγησης, της επερχόμενης (;) ανάκαμψης της οικονομίας και του αισιόδοξου εν γένει, κυβερνητικού αφηγήματος.

  Συγκεκριμένα, στη εφ όλης της πολιτικής ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, είπε για:

  Τέσσερις άδειες

  "Η ιστορία της αδειοδότησης είναι μια ιστορία αμαρτωλή" είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι "έχουν υπάρξει 5 αποφάσεις του ΣτΕ που λένε ότι η λειτουργία χωρίς αδεία είναι αντισυνταγματική".

  Σε ερώτηση "πώς πρόεκυψε ο αριθμός" ο Ν. Παππάς απάντησε ότι "είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, θα πάμε σε αδειοδότηση συγκεκριμένου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών υψηλής ευκρίνειας". Πρόσθεσε επίσης ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, "που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής".

  Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως "μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες".

  Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει "η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών".

  "Θα μπορούσαμε να δανειοδοτήσουμε και ασπρόμαυρη τηλεόραση και αν είναι εκατό τα κανάλια” είπε χαρακτηριστικά.

  Σχετικά με το Mega, επιτέθηκε στους μετόχους λέγοντας: "Έχουμε ένα μεγάλο κανάλι το Mega, που οι μέτοχοί του αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε ΑΜΚ, κάτι που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για την βιωσιμότητα αυτού του σταθμού", είπε ο Ν. Παππάς. "Αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι κάποια κανάλια δεν παράγουν το προϊόν που θέλουμε, δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας εξορθολογισμός και ένας τηλεοπτικός σταθμός πιθανότατα δεν θα φτάσει στο τέλος της διαδικασίας".

  Γ. Στουρνάρας 

  Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε επιθετικός και όσον αφορά το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα με τον κ. Στουρνάρα ο κ. Παππάς δήλωσε: "Ο κ. Στουρνάρας είναι κεντρικός τραπεζίτης, επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής, αλλά υπήρξε υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πολιτεύεται με προτεραιότητα την δικαίωση της πολιτικής του ως υπουργός. Όσον αφορά την σχέση κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη, δήλωσε ότι "Έχει περιθώρια βελτίωσης". 

  Προσφυγικό 

  Σχετικά με το προσφυγικό και με αφορμή και το γεγονός ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά να επιστρέψουν στην Τουρκία ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα συμφωνηθέντα ισχύουν και πρέπει να τηρηθούν και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 

  ΔΝΤ

  Στην ερώτηση "αν θέλουμε ή δεν θέλουμε το ΔΝΤ", ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το Ταμείο συμμετέχει στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλοι και όχι η Ελλάδα. Για το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει σημείωσε πως αυτό θα κριθεί από την έκβαση της μεγάλης διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ των θεσμών για το χρέος. 

  Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το πρόβλημα με το ΔΝΤ είναι πως μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους ζητάει πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη. Αν μας ζητούσαν για την αναδιάρθρωση του χρέους την απελευθέρωση των απολύσεων για παράδειγμα είναι ένα ζύγι που θα το σκεφτόμασταν πάρα πολύ, σημείωσε ο κ. Παππάς. 

  Διαπραγμάτευση

  Τον Γενάρη του 2015 ζητήσαμε εντολή για διαπραγμάτευση , την αξιοποιήσαμε και φέραμε το αποτέλεσμα ενώπιον του λαού", δήλωσε σχετικά με την διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς. Οι εκλογές του Σεπτέμβρη, ήταν η τομή στα πολιτικά πράγματα, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας για τις  "πρώτες και μόνες εκλογές που έγιναν με την συμφωνία πάνω στο τραπέζι".

  Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης ότι "Στην συμφωνία του Ιουλίου επετεύχθη η αποφυγή περικοπών των επικουρικών συντάξεων".  Υπάρχει ένα πλέγμα ρυθμίσεων εντός και εκτός συμφωνίας που συνθέτουν την κυβερνητική πολική, είπε, ενώ ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε πως "φορτώθηκε στην πλάτη του λαού χωρίς την συναίνεση του".

  Εργασιακά

  Ερωτηθείς για τα εργασιακά, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι "οι ομαδικές απολύσεις ήταν ένα από τα πράγματα που κληρονομήσαμε ως δεσμεύσεις", χαρακτηρίζοντας "κέρδος της πρώτης διαπραγμάτευσης" το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα εργασιακά αποτελούν ένα ανοιχτό ζήτημα.

  Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξουν ομαδικές απολύσεις, απάντησε : "Μπορεί να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα κινηθούν προς την θετική κατεύθυνση για τις ελληνικές θέσεις”. Όσον αφορά δε τον κατώτατο μισθό, ανέφερε πως "οι  κοινωνικοί εταίροι έχουν αντιληφθεί ότι η αποδόμηση της εργασίας δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα". 

  "Ένα λάθος λιγότερο" η απόφαση για Ισπανία, Πορτογαλία 


  Ο κ. Παππάς τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΕΕ να μην επιβάλλει τελικά τα πρόστιμα στην Ισπανία και την Πορτογαλία χαρακτηρίζοντάς την "ένα λάθος λιγότερο". Υπογράμμισε ωστόσο την διαφορετική μεταχείριση της Ελλάδας από τον κ. Scaheuble σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα. Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά τα έχουμε συνηθίσει", είπε χαρακτηρίζοντας "δυσμενέστατη" την μεταχείριση της Ελλάδας κατά την διάρκεια της κρίσης.

  ΕΡΤ

  Αναφερόμενος στην ΕΡΤ και την ανάγκη για "απογαλακτισμό από τον κρατικό μηχανισμό", ο κ. Παππάς ανέφερε ότι "Ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα κατά το παρελθόν, πρέπει με ψυχραιμία να συζητήσουμε ακριβώς πως θα πρέπει η ΕΡΤ να αποκτήσει μια συνέχεια", ενώ παραδέχτηκε ότι "υπάρχουν σκέψεις για απογαλακτισμό της ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό" χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.  

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων