Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιαν-2015 15:49

  Πρεμιέρα για την πρώτη διεθνής πλατφόρμα crowfunding με ελληνικές επιχειρηματικές ιδέες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του το WinnersFund, η πλατφόρμα Crowdfunding, δηλαδή κοινωνικής συγχρηματοδότησης που φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο χρηματοδότησης και εξωστρέφειας για ελληνικές νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Ουσιαστικά, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας επιδιώκεται η συγκέντρωση πόρων από το ευρύ κοινό για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το WinnersFund ξεκινά την λειτουργία του με τρεις νέες επιχειρηματικές ιδέες με υψηλό βαθμό καινοτομίας, οι οποίες αναζητούν χρηματοδότηση. Πρόκειται για τις Algae Farms, το Spreeade Hipp και τη Φάρμα Δοξάτου.

  Το WinnersFund εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεσμό του επιχειρηματικού Crowdfunding, δίνοντας έτσι διέξοδο, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία,  σε ελληνικές ιδέες που δεν έχουν πρόσβαση στις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης.

  Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικές καινοτόμες ιδέες στις οποίες δε θα είχαν την πρόσβαση χωρίς το WinnersFund.

  To WinnersFund, στον έναν μήνα που δέχεται προεγγραφές, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από δέκα νέες επιχειρηματικές ιδέες κατάλληλες για Crowdfunding. Στο σύνολό τους είναι καινοτόμες με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ προέρχονται από πολλές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δυο αφορούν την παραγωγή ενέργειας, δυο τον πρωτογενή τομέα, τρεις αποσκοπούν στη βιομηχανική κι εμπορική εκμετάλλευση ελληνικών εφευρέσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και δυο προέρχονται από το δευτερογενή τομέα.

  Τα επενδυτικά σχέδια

  Το επενδυτικό σχέδιο της Algae Farms (Hellas) ΑΕ (με έδρα την Πρέβεζα) προβλέπει την παραγωγή “πράσινων” ενεργειακών καυσίμων από άλγη (βιοελαίου, pellets και briquettes). Στόχος του επενδυτικού σχεδίου είναι η εξέλιξη της εταιρίας σε βασικό ευρωπαϊκό παραγωγό και προμηθευτή κοστολογικά ανταγωνιστικών και περιβαλλοντικά ορθών βιοκαυσίμων. Επιδίωξη της εταιρείας είναι η εδραίωση της στο διεθνή  χώρο, αλλά και η εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας στη βιομηχανία των βιοκαυσίμων.

  To Spreeade Hipp είναι το πρώτο ελληνικό ισοτονικό αναψυκτικό (sports drink) και το μόνο στον κόσμο με ιπποφαές με πατέντα του OBI. Το ιπποφαές είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες, καθώς περιέχει υψηλότατη συγκέντρωση σε βιταμίνες και περισσότερα από 190 στοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό.

  Το Spreeade Hipp ήδη παράγεται σε μικρές ποσότητες στη Μακεδονία. Η συνταγή του είναι αποτέλεσμα συνεργασίας Ελληνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου κι ενός από τα τρία μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Σημαντικό μέρος του ποσού-στόχου της καμπάνιας Crowdfunding θα διατεθεί στο Πανεπιστήμιο για τη διεξαγωγή της πρώτης διεθνούς κλινικής έρευνας για το ιπποφαές, υπό την επίβλεψη επιστημονικής ομάδας.

  Τέλος, η Φάρμα Δοξάτου (με έδρα το Δοξάτο Δράμας) φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ολοκληρωμένο μοντέλο της κτηνοτροφικής συμπαραγωγής με πολυκαλλιέργεια. Το μοντέλο είναι ήδη καθιερωμένο στο εξωτερικό λόγω του πολλαπλάσιου οικονομικού και περιβαλλοντικού οφέλους, σε σχέση με τις συμβατικές μονοκαλλιέργειες που επικρατούν στη χώρα μας. 

  Στην πλήρη του ανάπτυξη, προβλέπει τη βιολογική πολυκαλλιέργεια 500 στρεμμάτων με φρούτα, κηπευτικά, καλαμπόκι και βίκο που θα ταΐζουν 500 αιγοπρόβατα, 10.000 κότες αυγοπαραγωγής και 100-500 χοίρους, όλα ελευθέρας βοσκής. Έχουν ήδη εξασφαλισθεί η κατάλληλη γη με τις απαιτούμενες πάγιες εγκαταστάσεις, ο βασικός εξοπλισμός, το αρχικό ζωικό κεφάλαιο και μεγάλο μέρος των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ