Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Οκτ-2014 09:02

  Τι θα συζητηθεί στο β’ κύκλο κειμένων σκέψης του LSE

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιάσει ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science κατά τον δεύτερο κύκλο παρουσίασης των θέσεων των ομάδων σκέψης (think tank) σήμερα στις 18:00 στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.

  Ειδικότερα, στην εκδήλωση με χορηγό επικοινωνίας το Capital.gr στο πλαίσιο της οποίας θα απευθύνει χαιρετισμό Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νικόλαος Δένδιας θα παρουσιαστούν κείμενα θέσης που θα αφορούν τις εξής ενότητες:

  -  Επιχειρείν εν μέσω κρίσης (Ομάδα Οικονομίας & Ανάπτυξης)
  - Η διαμόρφωση και η επικοινωνία ενιαίας εταιρικής κουλτούρας μετά από συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο και τις τηλεπικοινωνίες (Ομάδα Μέσων Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία)
  - Κράτος Πρόνοιας εν μέσω κρίσης (Ομάδα Πολιτικής & Κοινωνίας)
  - Συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ (Ομάδα Ιστορίας & Διεθνών Σχέσεων)

  Τι θα συζητηθεί
  Η Ομάδα Ιστορίας & Διεθνών Σχέσεων έχει εξετάσει τις συμμαχίες και τους κινδύνους που απορρέουν από τη στρατηγική επιλογή προσέγγισης και συνεργασίας, στην οποία προχώρησε από τα μέσα του 2010, η Ελλάδα με το κράτος του Ισραήλ στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της άμυνας.

  Η  σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών δημιούργησε στην ελληνική πλευρά ισχυρές προσδοκίες για την αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ομάδα Πολιτικής & Κοινωνίας έχει επεξεργαστεί σειρά ρηξικέλευθων προτάσεων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την υγεία, την ψυχική υγεία, τις ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

  Η Ομάδα Μέσων Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογίας, μεταξύ άλλων, έχει καταγράψει τις βέλτιστες πρακτικές εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εταιρικής κουλτούρας ύστερα από συγχωνεύσεις και εξαγορές, όπως αυτές προτείνονται από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς με αξιόλογη εμπειρία στις συγχωνεύσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε επέλεξε ως ποιοτική μέθοδο έρευνας τη διεξαγωγή προσωπικών συνεντεύξεων και απευθυνθήκε στους κ.κ.:

  - Αρτέμη Θεοδωρίδη, Γενικό Διευθυντή Υπεύθυνο του τομέα Wholesale Banking & International Network και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αlpha Bank.

  - Φωκίωνα Καραβία, Γενικό Διευθυντή του τομέα Capital Markets & Wealth Management και Μέλος της Διοικητικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Eurobank.

  - Νικόλαο Β. Καραμούζη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENIKI Bank του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Σύμβουλο Διοίκησης & Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

  - Βάσω Οικονόμου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Κεντρικής Υποστήριξης στην Τράπεζα Πειραιώς.
  - Κρυσταλλία Παπαδημητρίου, Manager στο Τμήμα Αυτοματοποίησης Λειτουργιών στη Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

  - Έλενα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.
  - Γιάννη Ρόκκα, Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
  - Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ.
  - Πέτρο Χριστοδούλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Capital Product Partners L.P. Πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

  Τέλος, η Ομάδα Οικονομίας & Ανάπτυξης έχει εντοπίσει τους τομείς εκείνους της Ελληνικής οικονομίας στους οποίους η χώρα εμφανίζει συγκριτικό πλεονέκτημα βρίσκουμε χρήσιμο να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα σε Παραδοσιακούς Τομείς (Αγροτικός, Τουριστικός, Ναυτιλιακός) και Νέους Τομείς (Ενέργεια, Μεταφορές, Επιστήμη και Καινοτομία).

  Αναφορικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την Επιχειρηματικότητα & τις Επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζεται πως η αξιοκρατία δηλαδή η δημιουργία αντικειμενικών διάφανων κανόνων, που ισχύουν για όλους, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την στροφή της επιχειρηματικότητας σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά επωφελές επίπεδο.

  Επίσης, ο ρόλος της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός και καθοριστικός για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εύρυθμη και άμεση λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την τήρηση αποτελεσματικών κανόνων λειτουργίας των αγορών, την άμεση απονομή δικαιοσύνης και τη βελτίωση των διαθέσιμων υποδομών.

  Η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να έχει ένα σαφές σχέδιο για την καινοτομία, είτε για το ξεκίνημα, είτε για την βιωσιμότητα της. Στις στρατηγικές καινοτομίας θα πρέπει να ενσωματώνεται η Διανοητική Ιδιοκτησία των επιχειρήσεων για τη βελτίωση της προστασίας, της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων, για την αποτροπή παραβιάσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων