Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Σεπ-2014 14:49

  Για αφανισμό της ιδιωτικής υγείας μιλούν οι κλινικές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:20

  Για σκόπιμη και συντονισμένη προσπάθεια αφανισμού των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα από τον ΕΟΠΥΥ κάνει  λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του συνδέσμου Βασίλης Μπαρδής σημείωσε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας για την περίοδο 2007-2011 δεν έχουν εκκαθαριστεί ακόμα. Ο πρόεδρος του ΣΕΚ τόνισε ακόμη πως αν και υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση των δικαιούχων, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα από το κράτος και κινδυνεύουν να χαθούν.

  Την ώρα που ο έλεγχος από ανεξάρτητες Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες των τιμολογίων που έχουν αποστείλει οι κλινικές προς τον ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε εξέλιξη (αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών καταγγέλλει πως η διαδικασία καθυστερεί αδικαιολόγητα.

  Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός χρωστάει στις κλινικές το 10% των οφειλών του 2012, τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2013 καθώς και τις πληρωμές για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

  Απαντώντας στις κατηγορίες για σκόπιμη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, η διοίκηση του Οργανισμού με ανακοίνωσή της απαντά πάντως πως το θέμα βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συνεργάζονται με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου έργου που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας. 

  «Προσκόμματα και κωλυσιεργίες πρέπει να αναζητηθούν σε μέρος των παρόχων που καταγγέλλουν, προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβάσεις» απαντά ο Οργανισμός, διαψεύδοντας παράλληλα ότι οι ιδιωτικές κλινικές χρέωσαν τον ΕΟΠΥΥ με 130 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως διευκρινίζει ο ΕΟΠΥΥ, είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ