Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαρ-2014 11:18

  Εισαγγελέας για το επίδομα της μητέρας της Ζ. Κωνσταντοπούλου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» σύμφωνα με το οποίο η Λίνα Αλεξίου, δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, «εισέπραττε επί σειράν ετών παράνομα επίδομα ανηλίκων τέκνων από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

  Η έρευνα θα διεξαχθεί για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων από τους εισαγγελείς Ε. Σίσκου και Χ. Μαστοραντωνάκη και στρέφεται και κατά άλλων ανάλογων περιπτώσεων.

  Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρει, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).

  «Τρομακτική, ανοίκεια, αναίτια και παντελώς στερούμενη ερείσματος επίθεση» χαρακτήρισε την υπόθεση  η Ζωή Κωνσταντόπουλου λέγοντας επίσης πως «δεν είχαν ειδοποιηθεί από το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ η μητέρα μου και 400 συνολικά συνταξιούχοι, ειδοποιήθηκαν ξαφνικά το Νοέμβριο».

  «Η μητέρα μου δεν έπαιρνε το επίδομα για δεκαετίες. Το άλλο Ταμείο, ο ΕΔΟΑΠ, έκανε ό,τι έπρεπε και διέκοψε την καταβολή όταν έπρεπε» σημείωσε. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η μητέρα μου ζήτησε σωστά να υπολογιστεί σωστά το επίδομα». «Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι βρέθηκα να βάλλομαι» τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων