Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2014 14:59

  Οι εταιρείες που ξεχώρισαν στα επιχειρηματικά βραβεία Χρήμα – Γεώργιος Ουζούνης 2013

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 11η συνεχόμενη χρονιά τα επιχειρηματικά βραβεία Χρήμα – Γεώργιος Ουζούνης 2013 από την Ethos Media Α.Ε και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό χρήμα Χρήμα.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την εκδήλωση χαιρέτησαν καθώς και απένειμαν βραβεία στους εκπροσώπους των βραβευμένων εταιρειών οι κ.κ.  Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπουργείο Οικονομικών, Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής, αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Βασιλική Λαζαράκου, Ά αντιπρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς Πορφύρης Νίκος, αναπληρωτής επιτελικός διευθυντής Λειτουργιών, Χρηματιστήριο Αθηνών, Ηρακλής Μπαμπλέκος, αντιπρόεδρος, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) & διευθύνων σύμβουλος, Πειαριώς Asset Management AEΔΑΚ, Παναγιώτης Δράκος, πρόεδρος Ένωση Εισηγμένων Εταιρειν (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρόεδρος, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Γιώργος Ξηραδάκης, δ/νων Σύμβουλος XRTC Business  Consultants και γενικός γραμματέας, Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματισθεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκίνησαν, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται, οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής επιταγχύνονται και οι διαρθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται».

  Ο κ. Καρβούνης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στις τράπεζες πρέπει να διοχετευτούν στις επιχειρήσεις και ότι οι υπάρχουσες πηγές ρευστότητας πρέπει να «επαναπρογραμματιστούν» ώστε να είναι πιο αποδοτικές. Η κα. Λαζαράκου, ανέφερε ότι η Επιτροπή προσπαθεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός φιλικότερου πλαισίου για τη λειτουργία των εταιρειών στη χώρα μας αλλά και στη διευκόλυνση των επενδύσεων προς τις επιχειρήσεις. Ο κ. Πορφύρης, τόνισε ότι στόχος του Χρηματιστηρίου είναι να βοηθήσει στην προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις και σε αυτή την κατεύθυνση έχουν βοηθήσει κινήσεις όπως η δημιουργία του Δείκτη Εξωστρέφειας ο οποίος έχει κάνει μέχρι στιγμής outperform όλους τους υπόλοιπους δείκτες του Χ.Α. Ο κ. Μπαμπλέκος, είπε από την πλευρά του ότι κάθε προσπάθεια ανάδειξης των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό πρέπει να επιβραβεύεται και ευχήθηκε η επόμενη επιλογή των καλύτερων εταιρειών για το 2014 να είναι ένας ακόμα πιο «ευχάριστος πονοκέφαλος» για τους επενδυτές. Ο κ. Δράκος, υπογράμμισε ότι παρά τα όποια λάθη που η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ευχήθηκε του χρόνου οι υποψήφιες προς βράβευση εταιρείες να είναι ακόμα περισσότερες. Ο κ. Μωραϊτάκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά επενδυτικά funds που ζητούν πληροφορίες για ελληνικές εταιρείες στις οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν είτε απευθείας είτε μέσω έκδοσης εταιρικών ομολόγων. Ο κ. Ξηραδάκης, μίλησε για τις επενδυτικές προοπτικές που έχει η ήδη ισχυρή παγκοσμίως ελληνική ναυτιλία, λέγοντας ότι από τα 809 δις που αξίζει σήμερα ο παγκόσμιος στόλος, τα 72 δις ανήκουν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.

  Μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή βράβευσης εκπροσωπώντας εταιρείες που βραβεύτηκαν, οι κ.κ. Gianno Giuseppe, Διευθύνων Σύμβουλος, EUROXX Χρηματιστηριακή, Συνατσάκης Γεώργιος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Δομική Κρήτης, Τζιρακιάν Άρις, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της PROFIL Σωληνουργείας Τζιρακιάν, Χαραλαμπίδης Δαμιανός, Γενικός Δ/ντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας, Βουτσάς Τζώνη, Vice President International Division του ομίλου Folli Follie κ.α.

  Με τα επιχειρηματικά βραβεία, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ βράβευσε τις καλύτερες εταιρείες που για το 2013 συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Ως καλύτερη εταιρεία για το έτος 2013, βραβεύτηκε η Alpha Bank.

  Οι κατηγορίες των βραβείων και οι αντίστοιχες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος ανά κατηγορία είναι:

  1) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – 2013
  1ο Alpha Bank
  2ο OTE
  3ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ

  2) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ FTSE LARGE CAP – 2013
  1ο JUMBO
  2ο FOLLI FOLLIE
  3ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

  3) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
  1ο METKA
  2ο ΚΑΡΑΤΖΗ
  3ο ΚLEEMANΝ

  4) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΣΑΙΑΣ – ΜΙΚΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
  1ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
  2ο AS COMPAY
  3ο CYCLON

  5) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – 2013
  1ο ΟΛΠ
  2ο ΟΛΘ
  3ο ΕΥΔΑΠ

  6) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – 2013
  1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  2ο ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  3ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

  7) ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2013
  1ο PROFIL- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ
  2ο QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
  3ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

  8) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 2013
  1ο ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ
  2ο ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ
  3ο VIDAVO

  9) ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
  1ο ΙNTRALOT
  2ο CRETA FARMS
  3ο INFORM ΛΥΚΟΣ

  10) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – 2013
  1ο AEGEAN AIRLINES
  2ο HELLAS ONLINE
  3ο ΙΑΣΩ

  11) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – 2013
  1ο MLS
  2ο FORTHNET
  3ο PROFILE

  12) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – 2013
  1ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
  2ο MOTOR OIL
  3ο OTE

  13)  ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 2013
  1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  2ο MOTOR OIL
  3ο FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

  14) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – 2013
  1ο ΟΠΑΠ
  2ο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  3ο ΔΕΗ

  15) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
  1ο ALPHA TRUST
  2ο FOODLINK
  3ο EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

  Η συντακτική ομάδα του περιοδικού Χρήμα κατάρτισε τη λίστα των υποψηφίων εταιρειών. Στην αξιολόγηση των εταιρειών συμμετείχε το ευρύ επενδυτικό κοινό (μέσω της ιστοσελίδας www.hrima.gr και της ηλεκτρονικής εφημερίδας Χρήμα Week, που αποστέλλεται σε 50.000 συνδρομητές). Για τα φετινά βραβεία «Χρήμα» ψήφισαν συνολικά 1.254 αναγνώστες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων