Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Ιαν-2014 23:43

  Γ. Σακελλαρίδης: Το πρόσωπο - έκπληξη με το "βαρύ" βιογραφικό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο μόλις 34-χρόνων υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας διαθέτει “βαρύ” βιογραφικό και πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους. 

  Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Σμύρνη όπου και μεγάλωσε. Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια μαθήτευσε στην Ευαγγελική Σχολή και πέρασε στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) απ όπου και αποφοίτησε. Αμέσως μετά προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, και σήμερα παράλληλα με τις κομματικές και πολιτικές του δραστηριότητες είναι και υποψήφιος Διδάκτορας Οικονομικών στο Παν/μιο Αθηνών.

  Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει ασκήσει το επάγγελμα του Οικονομολόγου και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών.

  Επιπλέον είναι μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

  Σε ότι αφορά την κομματική και πολιτική του δράση έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού ενώ σήμερα είναι ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος.

  Παλαιότερα υπήρξε Γραμματέας του Συνασπισμού στην περιοχή που μεγάλωσε, τη Ν. Σμύρνη, και συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Κίνηση Στροφή και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης.

  Ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλ. Τσίπρα, και συχνά μπορεί να τον συναντήσει κανείς στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή καθώς είναι μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.

  Ο 34-χρονος Γαβριήλ χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου του κόμματος και συχνά μετέχει σε κλειστές συσκέψεις που αφορούν κυρίως θέματα οικονομικής πολιτικής και όχι μόνον.

  Το πολιτικό “βάπτισμα του πυρός” το έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 με την υποψηφιότητα του στη β΄ Περιφέρεια της Αθήνας χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Αμέσως μετά εντάχθηκε στην ομάδα των στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος, ενώ συνεχίζει την κομματική του δράση μετέχοντας σε ομάδες επιμόρφωσης και σεμινάρια στελεχών και μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

  Δ. Αλειφερόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων