Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2013 16:01

  Η πλήρης κατάθεση του μάρτυρα με τον κωδικό "Δ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  «Η χρυσή αυγή καπηλεύεται τον εθνικισμό για να φτάσει στο ναζισμό και να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Δ" ο οποίος κατέθεσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

  Η κατάθεση του μάρτυρα με τον κωδικό "Δ"

  Ερώτηση: Τι ήρθατε να καταθέσετε;

  Απάντηση: Υπήρξα στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια της Κορινθίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2012. Ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο νομό είναι ο βουλευτής χχχχχ. Μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012 ως κυρίαρχη ιδεολογία της Χρυσής Αυγής εμφανιζόταν στον κόσμο ο εθνικισμός δηλαδή η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων  σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο αυτή η εικόνα άλλαξε μετά τη ραγδαία αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και την εκλογή του χχχχχ ως  βουλευτή  της  Χρυσής Αυγής.   Άρχισε   να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά θεωρώντας ότι  δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο το νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του. Οι μεγαλύτεροι πυρήνες στην Κορινθία είναι της Κορίνθου και της Νεμέας Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση απόλυτη πειθαρχία και υπακοή στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον Αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο. Υπεύθυνος για την Περιφέρεια της Κορινθίας είναι ο Βουλευτής Παναγιώταρος ο οποίος κατά καιρούς επισκέπτεται το νομό. Από όσο ξέρω υπαρχηγός στη Χρυσής Αυγής αδιαμφισβήτητος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Έχει έρθει κάποιες φορές είτε μαζί με το Νίκο Μιχαλολιάκο είτε μόνος του. Η παρουσία του Κασιδιάρη στην Κορινθία ήταν περισσότερο τυπική γιατί δεν ήταν καλές οι σχέσεις του με τον χχχχχ.

  Ερώτηση: Παρακαλώ να κατονομάσετε τους πυρηνάρχες και τα μέλη των οργάνων διοικήσεως του πυρήνα;

  Απάντηση: Πυρηνάρχης στην Κόρινθο είναι ο χχχχχ. Πυρηνάρχης Νεμέας είναι ο χχχχχ. Τα πρόσωπα αυτά αναφερόνται ευθέως στο βουλευτή χχχχχ μεριμνούν για στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της , η οποία μάλιστα γίνεταιτο φράγμα Φενεού (Γκούρα). Τα στελέχη του κόμματος φέρουν την  προβλεπόμενη στολή δηλαδή μαύρο μπλουζάκι με το λογότυπο Χρυσής Αυγής, σκούρο μπλε μπουφάν το χειμώνα τύπου flight, παντελόνι παραλλαγής μπλε όπως της αστυνομίας και άρβυλα. Τις στολές αυτές ξέρω ότι προμηθεύεται η οργάνωση από καταστήματα του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά από τη διάθεση του υλικού των στολών.  Η   μπλούζα  στοιχίζει   είκοσι  ευρώ,   το  παντελόνι παραλλαγής εξήντα ευρώ, οι αρβύλες επίσης εξήντα ευρώ, τα μπουφάν και τζάκετ εξήντα ευρώ, η κουκούλα δεκαπέντε ευρώ τα γάντια δεκαπέντε και τα τζόκεϊ δεκαπέντε ευρώ. Δεν έχω δει ποτέ φορολογικά στοιχεία για τις συγκεκριμένες αγοραπωλησίες ούτε δελτία αποστολής και δεν γνωρίζω εάν τηρείται η προβλεπόμενη φορολογική νομοθεσία για τις συναλλαγές αυτές.

  Ερώτηση: Γνωρίζετε εάν έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών στην Κορινθία από μέλη της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση:  Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε αλλοδαπούς μετανάστες από στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο, στην Νεμέα, στο Κιάτο, στο Βραχάτι, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη. Δε γνωρίζω εάν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει, γνωρίζω όμως ότι υπάρχει μια γενική κατεύθυνση να «τιμωρούνται» οι λαθρομετανάστες και αυτή η πρακτική δεν έχει αποδοκιμαστεί από τον τοπικό βουλευτή, ο οποίος μας έχει πει ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να τους διώξει το κράτος τους κάνει τη ζωή δύσκολη η Χρυσή Αυγή. Είναι λοιπόν σαφές ότι οι επιθέσεις αυτές τελούν σε γνώση του τοπικού βουλευτή, οργανώνονται στην ουσία από αυτόν και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι τα μέλη των τοπικών μετά από κάθε επίθεση περηφανεύονται στις τοπικές οργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2012 ήμουν παρών στο λιμάνι της Κορίνθου σε μια επίθεση τριάντα μελών της οργάνωσης εναντίον αλλοδαπών (περίπου 5-6), τους οποίους πέταξαν στην θάλασσα έτσι για πλάκα. Μετά από πέντε λεπτά έφθασε στο σημείο ο μάδα ΔΙΑΣ η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε.

  Ερώτηση: Υπάρχουν τάγματα εφόδου στην Κορινθία;

  Απάντηση: Παντού υπάρχουν τάγματα εφόδου. Στην πράξη οι πυρηνάρχες διατηρούν κατάσταση με τα ονόματα των πλέον μαχίμων στελεχών τα οποία επιστρατεύουν όταν πρόκειται να γίνει κάποια επιχείρηση.

  Ερώτηση: Είχατε οποιαδήποτε συμμετοχή στα επεισόδια στο στρατόπεδο της Κορίνθου τον Αύγουστο του 2012;

  Απάντηση: Δεν είχα λάβει μέρος στα επεισόδια αυτά. Πέρασα όμως τυχαία και είδα ότι είχαν καταφθάσει στο στρατόπεδο της Κορίνθου οργανωμένα τμήματα της Κορίνθου της Πάτρας και της Νίκαιας.  Επικεφαλής   της  επιχείρησης  ήταν  ο   βουλευτής χχχχχ. Επισημαίνω ότι ο πυρήνας της Νίκαιας είναι ο πιο καλά οργανωμένος και ο πιο δυναμικός επιχειρησιακά. Δε γνωρίζω άτομα συγκεκριμένα από τον πυρήνα της Νικαίας. Έρχονταν πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις στην Κορίνθια συνοδεύοντας το Μιχαλολιάκο. Μάλιστα ο πυρήνας της Νίκαιας έφερε ειδική στολή διαφορετική από αυτή των άλλων πυρήνων, την άσπρη, μαύρη γκρι στολή των αλπινιστών.

  Ερώτηση: Έχετε ακούσει τίποτα για διατήρηση οπλισμού από στελέχη στην Κορινθία;

  Απάντηση: Γνωρίζω ότι ο χχχχχ διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών ZASTAVA 635. Μάλιστα κάποιοι πυρηνάρχες έχουν συλληφθεί να φέρουν παρανόμως τα όπλα αυτά και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία. Έχω ακούσει ακόμα για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές. Στο ίδιο σημείο έχουν κρύψει και τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του νομού (βουλευτή- πυρηναρχών) πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου. Για αυτά περισσότερα θα μπορούσε να πει ο πυρηνάρχης της Κορίνθου χχχχχ ο οποίος στα παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ανάλογες πράξεις.

  Ερώτηση: Έχει υποπέσει ποτέ στην αντίληψη σας η προπαγανδιστική διάδοση εθνικοσοσιαλισηκών αντιλήψεων;

  Απάντηση: Μετά τις εκλογές του 2012 ο τοπικός βουλευτής σε σχετική ερώτηση που του έγινε απάντησε ότι η ιδεολογία του κόμματος είναι ο «εθνοσοσιαλισμος». Γνωρίζω ότι στην κατοικία του γραμματέα του πυρήνα της Κορίνθου χχχχχ υπάρχουν αφίσες του Χίτλερ, κράνη των SS, βιβλία εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου και άλλα συναφή αντικείμενα. Επίσης κατά την προεκλογική περίοδο τα μέλη του κόμματος χαιρετούσαν ναζιστικά ισχυριζόμενοι ότι «τα χέρια αυτά μπορούν να χαιρετούν έτσι (δηλαδή ναζιστικά) αλλά δεν έχουν κλέψει» όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

  Ερώτηση: Τι θέλετε να προσθέσετε συμπληρωματικά;

  Απάντηση: Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι ο βουλευτής του νομού χχχχχ έχει απόλυτη γνώση του, τι συμβαίνει στο νομό σε σχέση με τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής ακόμα και αν δε δίνει ρητή εντολή για συγκεκριμένη ενέργεια οπωσδήποτε την εγκρίνει εκ των υστέρων γιατί απλούστατα εντάσσεται  σε γενικότερο πλαίσιο ενεργειών και σε κάθε περίπτωση όλα αυτά γίνονται σε εκτέλεση των εντολών και με απόλυτη κάλυψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής δηλαδή του  Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου. Εγκατέλειψα τη Χρυσή Αυγή επειδή κατάλαβα ότι δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως νόμιμο εθνικιστικό κόμμα χάριν διασφαλίσεως των συμφερόντων του ελληνικού λάου αλλά καπηλεύεται τον εθνικισμό για να φθάσει τελικά στο Ναζισμό αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

  Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ