Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2013 16:03

  Η πλήρης κατάθεση του μάρτυρα με τον κωδικό "Γ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τίποτα δεν γινόταν εν αγνοία του αρχηγού και χωρίς την άδειά του υποστηρίζει ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Γ" που κατέθεσε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος σημείωσε πως αναγνωρίζει και το καταστατικό που έχει δοθεί στη δικογραφία ως το έγγραφο πάνω στο οποίο στηριζόταν η οργάνωση. Λέει χαρακτηριστικά κατονομάζοντας βουλευτή που δεν είναι κατηγορούμενος «πως είναι ο επιχειρησιακός εκτελεστής «και μου έμαθε να σκοτώνω».

  Ολη η κατάθεση του μάρτυρα με τον κωδικό "Γ"

  Ερώτηση: Τι προσήλθατε να καταθέσετε;        

  Απάντηση: Είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής από το 2006, από την εφηβική ηλικία. Σε επαφή με έφερε ο χχχχχ, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια της Β΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές και υπεύθυνος για τα γραφεία στην περιοχή Παγκρατίου, τα οποία ήταν παραχωρημένα από το Δήμο Αθηναίων, γιατί η Χρυσή Αυγή εξέλεξε δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο αυτό. Από όσο ξέρω η μητέρα του χχχχχ διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην πλατεία χχχχχ. Ο χχχχχ εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι στα φροντιστήρια της μητέρας του φοιτούν μικρά παιδιά, τα οποία ανήκουν στην προεφηβική και εφηβική ηλικία και τα οποία προσηλυτίζει και κατηχεί στο πνεύμα της Χρυσής Αυγής, με διάφορους τρόπους (π.χ. χορήγηση επιχειρησιακών τζάκετ παραλλαγής, διοργάνωση εκδρομών κ.α.). Και εγώ είχα πάρει τέτοια ρούχα και είχα πάει σε εκδρομές. Στη συνέχεια, πήγα στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (που τότε ήταν στην οδό Σωκράτους) και εντάχθηκα στο πρόγραμμα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ». Στην αρχή αυτής της εκπαίδευσης ήμουν απλώς υποστηρικτής, αλλά ύστερα από ένα χρόνο με εντολή του κεντρικού επικεφαλής της εκπαίδευσης χχχχχ, μετέπειτα βουλευτή στη Β΄ Αθηνών έγινα μέλος της οργάνωσης. Στο πρόγραμμα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» περνάς κάποια γυμνάσια και κατήχηση μέσω κειμένων και επισκέψεων (Βίτσι, Μελιγαλά, Θερμοπύλες). Στο πρόγραμμα αυτό μπήκα στην εφηβική ηλικία όπως είπα παραπάνω και παρέμεινα μέχρι τα 18 έτη, όπως προβλέπεται.

  Ερώτηση: Τι έγινε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος; 

  Απάντηση: Μετά την απόλυση μου από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2010, εντάχθηκα στο σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα της Χρυσής Αυγής Αττικής, των οποίων τα γραφεία βρίσκονται στο δεύτερο όροφο των κεντρικών γραφείων επί της οδού Δηλιγιάννη, περιοχή Σταθμού Λαρίσης. Η ένταξη μου έγινε μετά από σωρεία δοκιμασιών, ψυχικών και σωματικών. Οι σωματικές δοκιμασίες περιλάμβαναν βασανιστήρια, τα οποία αποκαλούσαν «σωματική βελτίωση». Στις δοκιμασίες αυτές μας γρονθοκοπούσαν, μας χτύπαγαν με glops και μας μάθαιναν τακτικές επίθεσης, άμυνας και διάφορες μεθόδους διάπραξης εγκλημάτων (π.χ. πώς να ρίχνουμε μαχαιριές με θανατηφόρο αποτέλεσμα, πως μπορούμε να κάψουμε ανθρώπους ζωντανούς με καπνογόνα). Στην ένταξη του τάγματος και αρχικά Λοχαγός του Τάγματος, εκείνη την περίοδο βρισκόταν ο βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών χχχχχ. Ο συγκεκριμένος στη συνέχεια προήχθη σε Ταγματάρχη. Διευκρινίζω εδώ ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τους στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία της και διακρίνεται από την απόλυτη τήρηση της ιεραρχίας και της πειθαρχίας στις εντολές των ανωτέρων της. Εκπαιδευτές μου στις δοκιμασίες ήταν ο Γεώργιος Πατέλης (μετέπειτα πυρηνάρχης Νίκαιας), ο χχχχχ (στέλεχος του κόμματος στην Ανατολική Αττική), ο χχχχχχ ( ο οποίος μαζί με τον αδελφό του χχχχχχ ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση νέων μελών στα Νότια προάστια), ενώ τελικός κριτής των δοκιμασιών ήταν ο χχχχχ, ο οποίος έλαβε και την απόφαση για την ένταξη μου στο Τάγμα Εφόδου. Εμείς τα λέγαμε ΤΑΕ- Τμήμα Άμεσης Επέμβασης, όπως ακριβώς στο στρατό. Επιπλέον, κάθε Σαββατοκύριακο κάναμε συντηρητικές εκπαιδεύσεις. Μία από αυτές ήταν εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοιχτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας. Στη βολή συμμετείχαν περίπου είκοσι άτομα, γυναίκες και άντρες, εκ των οποίων ένας υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ψηλός περίπου 1,90μ και γυμνασμένος, ο οποίος συχνάζει στο καφέ BRISTOL που είναι πίσω από τα Κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στους Αμπελοκήπους. (Σημειώνω ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ είναι διορισμένος υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή). Θυμάμαι ότι ο αστυνομικός έφερε μαζί του πιστόλι τύπου Gloc, 9mm, με το οποίο ρίξαμε όλοι και επίσης εκπαιδευτήκαμε στη σκοποβολή με υποπολυβόλο τύπου Scorpion και ένα 45άρι πιστόλι, κλασσικό και πιθανώς στρατιωτικού τύπου. Αυτούς που γνώριζα επίσης ήταν οι Πατέλης, χχχχχ, Τσακανίκας Γεώργιος, ο χχχχχ ο κοντός ( δε θυμάμαι το επώνυμο του) αλλά και άλλα, μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Άνω Λιοσίων, τους οποίους δεν γνωρίζω. 

  Ερώτηση: Περιγράψτε μας παρακαλώ τους τρόπους εκπαίδευσης σας; 

  Απάντηση: Πολλοί τύποι εκπαίδευσης αφορούσαν μαζικές επιθέσεις κατά πλήθους, αμυντικές τακτικές με τις ασπίδες και τα ρόπαλα της Χρυσής Αυγής, τρόπος χρήσης μαχαιριών ώστε να προκαλούμε σοβαρούς τραυματισμούς. Επίσης, μας εκπαίδευαν να χρησιμοποιούμε τα κοντάρια από τις ελληνικές σημαίες ή τις σημαίες της Χρυσής Αυγής, με τις οποίες εμφανιζόμασταν στις συγκεντρώσεις, τα οποία ήταν χοντρά και βαριά ξύλα, κυλινδρικού τύπου για να μην σπάνε, έτσι ώστε σε ενδεχόμενη επίθεση μας να τα χρησιμοποιούμε και να μην χρησιμοποιούμε όπλα. Η αμυντική τακτική που είχαμε προσομοίαζε με εκείνη των ΜΑΤ, δηλαδή είχαμε εκπαιδευτεί οι πρώτοι άντρες της διμοιρίας, οι λεγόμενοι «Κέρβεροι», να κάνουμε αμυντική σύγκλιση με χρήση ασπίδων. Μετά περιμέναμε την επίθεση των αντιπάλων και μόλις αυτοί έφταναν σε απόσταση αναπνοής, άνοιγαν οι ασπίδες και έβγαιναν από πίσω από τις δεύτερες - τρίτες σειρές άτομα με μαχαίρια, οι λεγόμενοι «Πύργοι» που μαχαίρωναν και επέστρεφαν στις θέσεις τους. Επίσης, είχαμε πολεμικό παράγγελμα. Όταν ήταν να εξαπολύσουμε επίθεση, κρατούσαμε την ασπίδα με το ένα χέρι και με το άλλο το κοντάρι και το σύνθημα δινόταν με τρία χτυπήματα του κονταριού πάνω στην ασπίδα. 

  Ερώτηση: Τι ξέρετε για τη ύπαρξη όπλων στη Χρυσή Αυγή; 

  Απάντηση: Γνωρίζω ότι με εντολή του Πατέλη, μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κ.α. σε αποθήκη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας επίπλων DROMEAS, κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ., και τα κλειδιά της είχε ο Πατέλης.

  Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για την πραγματική ιεραρχική διάρθρωση της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση: Από το Συνέδριο του Λαϊκού Κινήματος Χρυσή Αυγή, που έγινε το 2009, Αρχηγός της επανατοποθετήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Α΄ Υπαρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετέπειτα Βουλευτής Αττικής και Β΄ Υπαρχηγός ο Ηλίας Παναγιώταρος, μετέπειτα Βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών. Ο Χρήστος Παππάς ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος μαζί με το Νικόλαο Μιχαλολιάκο δημιούργησαν τους πρώτους πυρήνες της Χ.Α και μεταξύ   των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος». Απ΄ όσο γνωρίζω, στη Χρυσή Αυγή υπήρχαν πάρα πολλοί «υποστηρικτές», αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός πραγματικών μελών, που αποτελούσαν και τον σκληρό πυρήνα τους, περί τα 300-400 άτομα, όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω.

  Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια; 

  Απάντηση: Γνωρίζω ότι όποιο άτομο ερχόταν στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και επρόκειτο να ενταχθεί στο σκληρό πυρήνα, οι Πατέλης, Τσακανίκας και άλλοι έψαχναν το κομματικό του παρελθόν. Επίσης, υπήρχε μία ομάδα στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., η οποία έψαχνε το προφίλ των υποστηρικτών της, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν εισέρχονται άτομα από άλλους κομματικούς χώρους, δημοσιογράφο, ή άλλοι που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την πραγματική δομή της οργάνωσης και το πραγματικό της πρόσωπο. Σε μία περίπτωση είχε έρθει στα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια άντρας, ηλικίας περίπου 50 ετών,  ο οποίος μετά από λίγες μέρες, αποκαλύφθηκε από μέλη ότι στο παρελθόν ήταν υποστηρικτής του Κ.Κ.Ε. Όπως έμαθα ο άνθρωπος αυτός ξυλοκοπήθηκε άγρια και χτυπήθηκε με glop πτυσσόμενου τύπου.  Ο μετέπειτα Βουλευτής Λαγός ήταν πάντα ενήμερος για τις επιθέσεις πέριξ των περιοχών του Πειραιά. Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά (που τον λένε χχχχχ μάλλον χχχχχ)  μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο χχχχχ με τηλέφωνο 698χχχχχ, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο χχχχχ, το δεξί χέρι του Πατέλη, ο χχχχχ του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο χχχχχ, η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και  με διάφορα αντικείμενα  (μαχαίρια,  glop, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες. Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη)  και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν. Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν. Επίσης πρέπει να πω ότι ο χχχχχ, λαμβάνοντας εντολές από τον Ηλία Κασιδιάρη, διοικητή της ομάδας του (του χχχχχ), προκάλεσαν σωρεία κακουργημάτων, όπως, απόπειρες ανθρωποκτονίας και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, κατά τη διάρκεια 4-5 επιθέσεων, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής (πχ επίθεση σε μετανάστες – υπαλλήλους βενζινάδικου στο Λαύριο τον Οκτώβριο του 2012, όπου άτομα κατέβηκαν από βαν και τους ξυλοκόπησαν). Όλοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο νομό Αττικής ήταν ενήμεροι για τις εγκληματικές πράξεις, οι περισσότερες από τις οποίες γίνονταν με διαταγή αυτών. Εξαιτίας του φόβου τυχόν παρακολούθησης των κινητών τους τηλεφώνων όλες οι συνεννοήσεις μεταξύ των Βουλευτών και των Πυρηναρχών γίνονταν κυρίως νύχτα, με συναντήσεις σε απόκρυφα μέρη, όπου λάμβαναν τις σχετικές εντολές. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Αττική, στις περιφέρειες τους ήταν υπεύθυνοι για τους Πυρήνες, τα Τάγματα Εφόδου, δηλαδή τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης (Τ.Α.Ε.). Ο Λαγός είχε αναλάβει την περιοχή του Πειραιά και των πέριξ περιοχών (Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια κλπ), ο Παναγιώταρος με τον χχχχχ την Β΄ Αθήνας, ο Παναγιώταρος τα Νότια Προάστια και όλοι ήταν υπό την «Αρχηγία» του Ηλία Κασιδιάρη στον οποίο ανέφεραν οι βουλευτές. Από την οργάνωση, μας είχαν πει ότι  είχε δοθεί εντολή, από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, όπου βρούμε τον χχχχχ ή «Περίανδρο» , καθώς και τον χχχχχ, παλιό λοχαγό της Χρυσής Αυγής, «να τους καθαρίσουμε». Ειδικά για τον «Περίανδρο» η εντολή ήταν ρητή να τον εξαφανίσουμε γιατί στρεφόταν κατά της Χρυσής Αυγής μετά την αποφυλάκιση του. Αναφερόμενος και πάλι στην οργάνωση της Νίκαιας, σε μια περίπτωση επαναλαμβανόμενων απειλών σε κατάστημα - πλυντήριο αυτοκινήτων Έλληνα που απασχολούσε αλλοδαπούς, στην οδό Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια, δόθηκε εντολή από τον Λαγό στον Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή σε μας να πάμε με μια «διμοιρία» επτά ατόμων. Πήγαμε, τον Αύγουστο 2012, στον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου, που δεν γνωρίζω πως λέγεται, και τον απειλήσαμε ότι αν δεν διώξει τους αλλοδαπούς, θα του καταστρέψουμε το κατάστημα. Αφού δεν ενέδωσε στις απειλές και τους εκβιασμούς ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, ξαναπήγαμε ακόμα μία φορά, αφού τα πρόσωπα δεν άλλαζαν, και τον απειλήσαμε εκ νέου, με πιο αυστηρό τρόπο και με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί και να διώξει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Ακόμα στην επίθεση που έγινε στους Αιγυπτίους στην ιχθυόσκαλα, τον Ιούνιο του 2012 την εντολήείχε δώσει ο «Τασάρας», του οποίου δε γνωρίζω τα ακριβή του στοιχεία και που έχει ένα τατουάζ με το Μαίανδρο ως περιβραχιόνιο. Μάλλον ο«Τασάρας»   είχε κάποια θέση ευθύνης στον τομέα στο Πέραμα. Μετά το περιστατικό ήρθε το «Τασάρας» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια κα, είπε στον Πατέλη «τους .....».

  Ερώτηση: Πως αντιμετώπιζε η οργάνωση τους μετανάστες; 

  Απάντηση:   Ο Ταξίαρχος, όπως τον αποκαλούσαμε, Χρήστος Παππάς μας προέτρεπε κατά τις επισκέψεις του στα γραφεία της οργάνωσης με τα εξής λόγια «Γ.... τους, σκοτώστε τους, σφάξτε τους, σπάστε τους τα κεφάλια και μην χαμπαριάζετε. Για ότι συμβεί είμαστε εμείς εδώ», μιλώντας για τους μετανάστες.   Όλες οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν σκοπό εκφοβιστικό, αλλά δολοφονικό, αφού πετάγαμε αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, με κίνδυνο να σκοτωθούν, να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις μας υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και μας έλεγαν να εκσφενδονίσουμε από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες, γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα. Προσωπικά δεν έριξα από μακριά, αλλά γνωρίζω ότι είχαν υπάρξει περιστατικά με άλλες διμοιρίες, αν και μεταξύ μας υπήρχε μυστικότητα για να μένει κρυφή η παράνομη δράση της οργάνωσης, αλλά και για να προφυλάσσονται τα μέλη της σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί (να μην γνωρίζει τους υπόλοιπους -από άλλες διμοιρίες - και να μην έχει επαφές μαζί τους για να μην οδηγήσει σε αυτούς). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πατέλης μας έλεγε ότι αν ποτέ συλληφθούμε να μην πούμε κουβέντα στους αστυνομικούς, να μην καταδώσουμε κανέναν συναγωνιστή και να περιμένουμε να έρθει αυτός για να δει πως θα μας βγάλει. Επίσης εντύπωση μου προξενούσε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά μεσαία στελέχη της Χρυσής Αυγής (μεσαίοι αξιωματικοί), οι οποίοι ήταν ευκατάστατοι παρά το γεγονός ότι ήταν άνεργοι (είχαν βενζίνη για μετάβαση στις Θερμοπύλες, ήταν καλοντυμένοι κλπ). Ένα ακόμα γεγονός που μου προξενεί εντύπωση είναι ότι, τουλάχιστον στο γραφείο της Νίκαιας, χορηγούσαν σε όσους απάρτιζαν τα τάγματα εφόδου εξοπλισμό. Και στα πενήντα άτομα που ήμασταν μας χορηγούσαν παραλλαγές, γκλοπ, τζάκετ, ζευγάρια άρβυλα, ενώ οι είκοσι είχαν και αλεξίσφαιρα (το πενταμελές του πυρήνα, οι 10 φρουροί του κτιρίου 2 κινητά περίπολα, δυο στάσιμοι, δύο στην πάνω πόρτα και δύο μέσα σε 24ωρη βάση και οι 5 που πήγαιναν στις ειδικές αποστολές). Στις ειδικές αποστολές δεν είχα ποτέ συμμετάσχει. Πήγαινε μια 5μελής καθαρά επιχειρησιακή ομάδα και ποτέ δεν μαθαίναμε ούτε ποιοι την απάρτιζαν, ούτε που πήγαιναν, ούτε τι έκαναν.

  Ερώτηση: Ποιος προμήθευε τον ιματισμό της Χρυσής Αυγής; 

  Απάντηση: Γνωρίζω έναν πολύ καλό φίλο της Θέμιδος Σκορδέλη, ο οποίος έχει ταβερνάκι στην πλατεία Βικτωρίας δεξιά, στον πεζόδρομο, με τον οποίο έκαναν φασαρίες με αλλοδαπούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Επίσης, η Θέμις Σκορδέλη διατηρούσε το κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος είχε αναλάβει την τύπωση των μπλουζών της Χρυσής Αυγής. Σημειωτέον ότι η προέλευση των μπλουζών αυτών ήταν από χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν και στην ετικέτα (made in Pakistan), την οποία μας έλεγαν να αφαιρούμε για να μην το δει κανείς. 

  Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για τη διανομή τροφίμων στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση: Το τελευταίο διάστημα, η Χρυσή Αυγή μέσα από τη διανομή τροφίμων ερχόταν σε επαφή με άτομα που ήταν οικονομικά εξαθλιωμένα και εξασφαλίζοντας τους τρόφιμα και πληρώνοντας τους λογαριασμούς, τους έκανε «υποστηρικτές» της. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούσε ανθρώπους εξαρτημένους από εκείνη για την επιβίωση τους και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούσε για τους δικούς σκοπούς είτε επιχειρησιακούς όσοι ήταν ικανοί ή ψηφοθηρικούς, για συσσίτια, διανομές ιματισμού κ.λ.π.. Απ΄ όσο γνωρίζω η οργάνωση διέθετε χορηγούς, αλλά συγκεκριμένα γνωρίζω ότι έπαιρναν τρόφιμα από την εταιρεία ζυμαρικών από μεγάλη ελληνική ανώνυμη εταιρεία η οποία τους διέθετε ποσότητες τροφίμων δωρεάν. Επίσης μια φορά σε διανομή συσσιτίου μοίρασαν περίπου ένα τόνο ψάρια γαύρο, πιθανόν από την ιχθυόσκαλα. Ακόμα ξέρω ότι και κάποιος ιερέας από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου από την Νίκαια τροφοδοτούσε την οργάνωση με μετρητά από τα έσοδα του ναού, αλλά και τρόφιμα που έδιναν οι πιστοί στην εκκλησία.

  Ερώτηση: Γνωρίζετε οτιδήποτε για άλλες παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής; 

  Απάντηση: Ξέρω ότι ο χχχχχχ πωλούσε διεγερτικό τύπου κοκαΐνη σε άλλους συναγωνιστές με σκοπό να βγάλει χρήματα μέσα στην οργάνωση. Δεν γνωρίζω εάν ο Πατέλης το ήξερε και το ανεχόταν ή αν έπαιρνε και μερίδιο από αυτό.

  Ερώτηση: Υπήρχε τυπικό στις δημόσιες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση: Όταν πηγαίναμε σε κάποια εκδήλωση μνήμης ή εθνική εορτή ήμαστε συντεταγμένοι και πάντοτε πειθαρχημένοι. Αμέσως μόλις κατεβαίναμε από τα λεωφορεία ακούγαμε το παράγγελμα «σύνταξις». Η κίνηση γινόταν πάντοτε με βήμα, για το οποίο κάναμε συνεχώς εκπαίδευση με παραγγέλματα και πάντοτε φορούσαμε στολή μαύρο μπλουζάκι με λογότυπο Χρυσή Αυγή, παντελόνι φόρμα παραλλαγής, άρβυλο, τζόκεϊ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τηρηθεί αυτός ο κώδικας ενδυμασίας . Αυτό που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή είναι η απόλυτη πειθαρχία, η υπακοή στον Αρχηγό και στους ανωτέρους, ο τρόμος σε περίπτωση παραβιάσεως των εντολών γιατί τον περιμένει σκληρή τιμωρία και δεν υπάρχει περίπτωση να αναπνεύσει κανείς χωρίς να το ξέρει ο Αρχηγός και η στενή ηγετική ομάδα.

  Ερώτηση: Έχετε ακούσει ποτέ την ορολογία λογχίτης, φαλαγγίτης, φαλαγγάρχης κ.λ.π,;

  Απάντηση: Ναι αυτή η διάρθρωση της ιεραρχίας μου είναι γνωστή αλλά στις μέρες μου δεν ήταν πια σε χρήση. Αυτή η δομή της ιεραρχίας ίσχυε τη δεκαετία του ‘90 όταν στην οργάνωση κυριαρχούσε ο «Περίανδρος».

  Ερώτηση: Ποια είναι η προσωπική σας εμπειρία από την επαφή σας με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

  Απάντηση: Ο χχχχχ ήταν ο επιχειρησιακός εκπαιδευτής μου. Με έμαθε να σκοτώνω. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μας έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες με ναζιστικό προσανατολισμό και μας δίδαξε βηματισμό στρατιωτικού τύπου και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Με τον Παναγιώταρο δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση απλώς μας προμήθευε ρούχα και glops. Το Μίχο δεν τον γνωρίζω. Έχουμε απλώς συναντηθεί σε κάποιες ιδεολογικές συγκεντρώσεις. Παππάς και Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι να εξοντώσουμε τους εχθρούς μας και να μη φοβόμαστε κανέναν. Άλλωστε όπως είπα τίποτα δεν μπορούσε να γίνει εν αγνοία του Αρχηγού και χωρίς την άδεια του. Ακόμα όλες οι εντολές Πατέλη προς εμάς ήταν στην πραγματικότητα ήταν εντολές του Λαγού προς τον Πατέλη, ο οποίος είχε πάρει εντολή από τον Ηλία Κασιδιάρη.

  Ερώτηση: Αυτή   η οργανωτική δομή και δράση που περιγράφετε για την Αττική υπάρχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

  Απάντηση: Αναμφίβολα.

  Ερώτηση: Έχετε ποτέ δει κάποιο καταστατικό στην οργάνωση στο οποίο να αναφέρεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα με σκοπό τη βίαιη επικράτηση των ιδεών της;

  Απάντηση: Ναι στη διάρκεια της εκπαίδευσης μας έχω δει ένα τέτοιο κείμενο. Είναι αυτό που μου επιδεικνύετε και υπάρχει στην δικογραφία.

  Ερώτηση:Τι ξέρετε για το φόνο του Π. Φύσσα;

  Απάντηση: Δεν έχω σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ξέρω όμως ότι ο Π. Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσή Αυγή στη περιοχή του Πειραιά και υπήρχε κεντρική εντολή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό να τον φάνε όπου τον βρούνε εν γνώσει του Ηλία Κασιδιάρη και πάντοτε με την έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Ερώτηση: Μετά από όλα αυτά ποια είναι η σημερινή σας θέση για όλα όσα πράξατε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας σε αυτή την οργάνωση;

  Απάντηση: Όλες οι παράνομες ενέργειες στις οποίες συμμετείχα είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου, κυρίως- δε η έκφραση των προσώπων των ατόμων τα οποία υποβάλαμε σε βασανιστήρια, με συνέπεια, ακόμα και σήμερα, να πετάγομαι στον ύπνο μου και να αισθάνομαι τύψεις.
  Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων