Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για την θεώρηση βιβλιαρίων υγείας έδωσε το ΙΚΑ, μετά την αδιανόητη ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, που περίμεναν χθες, τελευταία μέρα ισχύς του παλαιού βιβλιαρίου, στην ουρά. Να σημειωθεί βέβαια, ότι το ΙΚΑ είχε ενημερώσει τους ασφαλισμένους του  ότι δεν θα απαιτηθεί «θεώρηση» αφού τα ειδικά αυτοκόλητα για το 2013 θα αποστέλονταν ταχυδρομικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί η μηνιαία παράταση ισχύς του παλαιού βιβλιαρίου.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε δε, ότι προωθεί ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα απαιτούνται στο εξής το λιγότερο 50 ένσημα, για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας, αντί για 100 ένσημα που ισχύει έως σήμερα. Αφορμή γι΄ αυτή την μείωση του κατώτατου αριθμού ενσήμων είναι το γεγονός ότι στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προσέρχονται πάρα πολλοί ασφαλισμένοι που δεν έχουν συμπληρώσει τα 100 ένσημα και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Παράλληλα, παράταση έως τις 15 Μαρτίου έδωσε ο ΟΓΑ για την ολοκλήρωση της απογραφής όσων συνταξιούχων λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και ορφάνιας. Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ως τώρα η διοίκηση του Οργανισμού, προκύπτει ότι από τους 10.145 συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας, έχουν απογραφεί 8.600 άτομα. Όπως ξεκαθαρίζει ο ΟΓΑ, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και σε όσους δεν απογραφούν, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του μηνός Μαΐου.