Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2012 18:22

  Κι άλλη εισαγγελική "καμπάνα" για την οικογένεια του Β. Μηλιώνη της Hellas Power

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προκαταρκτική εξέταση  διενεργείται από την Εισαγγελία της Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για προνομιακή μεταχείριση που «απολάμβαναν» εταιρείες, συμφερόντων  της οικογένειας του προφυλακισμένου προέδρου της Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη.

  Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου διέταξε έρευνα μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» αναφορικά με την δραστηριότητα  που είχαν πετύχει να αναπτύξουν οι εταιρείες  Teletrance  και Smart Destination που ανήκουν στην οικογένεια  του κ. Μηλιώνη. 

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εν λόγω εταιρείες είχαν μονοπωλιακό ρόλο από το  υπουργείο Εξωτερικών ως προς την μεταφορά οικοσκευών αλλά και την μετακίνηση υπαλλήλων του Δημοσίου από και προς το εξωτερικό. Όπως μάλιστα αναφέρεται, οι δύο εταιρείες είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν και τα σύνορα της  Ευρώπης χώρας αφού φέρονται να έκλειναν  μέσω του ΥΠΕΞ συμφωνίες και με άλλα κράτη εκτός Ε.Ε.

  Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά, κάνει όμως λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που παραχωρούνταν ετησίως από το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις εταιρίες αυτές για υπηρεσιακές μετακινήσεις, μεταφορές οικοσκευής  και μεταθέσεις προσωπικού.

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία TELETRANS, η οποία ιδρύθηκε από τη μητέρα του Β. Μηλιώνη, κ. Γλυκερία Στεργιοπούλου, έλαβε ώθηση επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (1990-1993) και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι και σήμερα, ενώ φέρεται να συνάπτει συχνότατα συμβάσεις με το Δημόσιο από τις οποίες αποκομίζει τεράστια ωφέλη. Παράλληλα η εταιρία Smart Destinations, που είχε ως νόμιμους εκπροσώπους τους Β. Μηλιώνη και Γ. Στεργιοπούλου φέρεται να στεγάζεται ακριβώς δίπλα στο Υπ. Εξωτερικών, στην οδό Ζαλοκώστα 5.

  Τέλος, κατά το δημοσίευμα αυτό, οι εταιρίες αυτές είχαν τόση δύναμη ώστε να μπορούν μέσω του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών να κλείνουν συμφωνίες μεταξύ τρίτων κρατών, ενώ γίνεται αναφορά και σε σχετική επίσημη καταγγελία του πρέσβη της Ελλάδας στην Ταϋλάνδη στον γ.γ. του Υπ.Εξ., η οποία όμως έπεσε στο κενό.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων