Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Νοε-2012 19:36

  Αποσύρθηκε η τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:45

  Στην απόσυρση της τροπολογίας η οποία αφορούσε την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 

  Οι υπάλληλοι της Βουλής μετά την τροπολογία που έφερε «αίφνης» ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή απειλούσαν με στάση εργασίας, ενώ χαρακτήρισαν την κίνηση του υπουργού Οικονομικών αντισυνταγματική. Από τις έξι το απόγευμα οι υπάλληλοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας... έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

  Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κατά την παρέμβασή του με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας, επρόκειτο όχι απλά για μια κυβερνητική επιλογή, αλλά και απαίτηση όλης της κοινωνίας. 

  Η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρεται απόψε επειδή προσκρούει στο αυτοδιοίκητο της Βουλής, θα ζητηθεί ωστόσο από το προεδρείο να ρυθμίσει τα να ρυθμίσει τα του κανονισμού (της Βουλής) έτσι ώστε να επανέλθει η διάταξη ως έχει, δηλαδή να ενταχθούν οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου στο ενιαίο μισθολόγιο. 

  Κατά πληροφορίες μάλιστα, τη σχετική τροπολογία την είχε ετοιμάσει από χθες ο κ. Στουρνάρας και ήταν εις γνώση τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου. 

  Παρότι η τροπολογία αποσύρθηκε οι υπάλληλοι της Βουλής παραμένουν συγκεντρωμένοι και με άγριες διαθέσεις έξω από την αίθουσα της ολομέλειας απαιτώντας από τους βουλευτές που κατά καιρούς μπαινοβγαίνουν σε αυτή να δεσμευτούν ότι δεν θα συμφωνήσει η Βουλή στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο όταν η ρύθμιση επανέλθει με άλλη μορφή. 

  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, με νεότερη ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής δηλώνει ότι η απεργία συνεχίζεται. «Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», αναφέρουν και ζητούν την «οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής».

  Μαρίνα Μάνη

  Διαβάστε ακόμη: 

  *
  Πανικός στο περιστύλιο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ