Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2012 14:53

  Βαριές "καμπάνες" για τις φούσκες του Χ.Α.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ποινή 12 ετών επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην πρώην ανακρίτρια Κων/να Μπουρμπούλια  για υπόθεση που αφορά στις λεγόμενες μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου της περιόδου 1999-2000. Μαζί της καταδικάστηκαν και ακόμα 10 άτομα που κατηγορούμενοι, επιχειρηματίες και χρηματιστές οι οποίοι όμως δεν θα ακολουθήσουν την πρώην δικαστή στις φυλακές που κρατείται εδώ και καιρό για την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.  

  Η Κων/να Μπουρμπούλια κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

  Το κατηγορητήριο, το οποίο η πρώην ανακρίτρια αρνήθηκε, την εμφανίζει να  δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999– 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

  ΑΛΛΟΙ ΔΕΚΑ 

  Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές σε ακόμα 10 κατηγορούμενους , οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς  το δικαστήριο τους αναγνώρισε –κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. 

  Ειδικότερα καταδικάστηκαν για  απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: 

  * Ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος σε κάθειρξη 10 ετών.

  * Ο Παναγιώτης Πανούσης της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.

  * Ο Κων/νος Τσέλος διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ σε 8 χρόνια.

  * Οι Μ. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, και Γ. Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.

  * Οι Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και Σ. Κουμεντάκης σε φυλάκιση 3 ετών.

  Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Σ. Αργυρίου,Β. Καλούδη, Θ. Παπαμανώλη,  Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρη.

   

  400.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ UBS

  Οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην υπόθεση μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης,  όπου σύμφωνα μα τις αρχές, βρέθηκαν περίπου 400.000 ευρώ. Σ’ έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς της ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κων. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμοχρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρύφων Αποστολόπουλος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  22:20 22/10

  Οι Μαλτέζοι διαδηλώνουν μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

  Χιλιάδες Μαλτέζοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους για να διακηρύξουν την επιθυμία τους για ενότητα μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.