Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Ιουλ-2012 21:17

  Αρνητικός ο εισαγγελέας στο αίτημα αποφυλάκισης του Στ. Ψωμιάδη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Παναγιώτη Στάθη

  Με μια πρόταση η οποία ουσιαστικά αποτελεί δριμύ κατηγορώ για τον Σταύρο Ψωμιάδη και τις ενέργειες που καταλογίζονται στην οικογένειά του , ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης του.

  Ο νεαρός Ψωμιάδης που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρατείται στην ίδια φυλακή με τον πατέρα του Μάκη (κρατείται για την υπόθεση των στημένων αγώνων) και κατηγορείται μαζί με άλλα μέλη της οικογενείας του και φέρεται να έχει αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο εισαγγελέας μάλιστα εκτιμά πώς ο Σταύρος Ψωμιάδης λειτουργούσε ουσιαστικά ως «βιτρίνα» των δραστηριοτήτων του πατέρα του:    

  «Ο τακτικός έλεγχος φορολογίας εισοδήματος του Σταύρου Ψωμιάδη - αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί - ανέδειξε  μεγάλη αταξία  στην τήρηση των φορολογικών  του υποχρεώσεων  και καταγράφεται εκ μέρους του απόκρυψη  καθαρών  εισοδημάτων συνολικού ύψους  5.121.764,02 ευρώ » , αναφέρει ο εισαγγελέας. «…Οι ερευνώμενες ενέργειες του  Σταύρου Ψωμιάδη  συναρτώνται άμεσα με την πρακτική του πατέρα του , να παραμένει εκείνος  στο προσκήνιο των διαφόρων  δραστηριοτήτων του  χρησιμοποιώντας  ένα δίκτυο συγγενικών και οικείων του προσώπων ,ώστε να ελέγχει πλήρως τις εταιρείες συμφερόντων του».

  Ο κ.Ζημιανίτης επικαλείται μάλιστα ως  παράδειγμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ , υπόθεση από την οποία φέρεται να απορρέει μέρος των χρημάτων του «ξεπλύματος» και προσθέτει  ότι « ο Σταύρος Ψωμιάδης  μετά την ενηλικίωσή του  ανέπτυξε προσωπική  επιχειρηματική δραστηριότητα , εκμεταλλευόμενος προς ίδιον όφελος  το επιχειρηματικό δίκτυο που είχε διαμορφώσει ο πατέρας του , αναλαμβάνοντας ενεργά  τον ρόλο  προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου  σε σειρά ανωνύμων εταιρειών , ουσιαστικών συμφερόντων του Μάκη Ψωμιάδη…Μέσω του πολύπλοκου  δικτύου εταιρειών , παρένθετων προσώπων , τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών  επαφών  και μεθοδολογίας, που με επιτηδειότητα  διήλθαν ο Στ. Ψωμιάδης και οι συγκατηγορούμένοι του (σ.σ, η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον όλων των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη)  απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν  ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά , η κατάληξη του συνόλου των οποίων  δεν κατέστη δυνατόν να ανιχνευθεί  και τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους  τα παραπάνω πρόσωπα σε τόπο και μορφή που δεν είναι ακόμη γνωστά». 

  Ως βασικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αποφυλακιστεί ο κ. Ψωμιάδης ο εισαγγελέας αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα προκαλέσει προσκόμματα στην έρευνα  και δεν θα  έχει τη δυνατότητα  τέλεσης νέων εγκλημάτων  ούτε να παρέμβει ή να αλλοιώσει  τα στοιχεία των ερευνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:55 21/10

  Δικαστική δικαίωση για τη Λϊνα Νικολοπούλου

  Ο εκδότης της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία" καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, για συκοφαντική δυσφήμιση αναφορικά με δημοσίευμα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του...

  23:28 20/10

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά πραγματοποιηθηκε, μετά από σχετικό κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.