Ανοίγει το μέτωπο των κινητοποιήσεων και στο χώρο της υγείας μετά τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν και στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τον περιορισμό των δαπανών. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι στον προυπολογισμό του 2011 δεν προβλέπονται συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων. Πρόσθεσε ότι  κάτι τέτοιο θα μπορεί να υλοποιηθεί μόνο όταν θα είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί κλείνουν τα ταμεία των ιδρυμάτων από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Έτσι την επόμενη εβδομάδα όσοι ασθενείς επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ αναστέλλεται για ένα μήνα σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη η λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες η  αναστολή τους εντάσσεται στην προσπάθεια για εξεύρεση πόρων, στο πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εξορθολογισμό των δαπανών. Στα συγκεκριμένα νοσοκομεία θα λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία ενώ εκτιμάται ότι το νοσηλευτικό προσωπικό θα καλύψει θέσεις στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: www.athina984.gr