Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 09:48

  Η ευρωπαϊκή επιρροή στον ΟΗΕ μετά το Brexit

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η ευρωπαϊκή επιρροή στον ΟΗΕ μετά το Brexit

  του Richard Gowan

  Το Brexit έρχεται σε μια άσχημη στιγμή για την Ευρώπη στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς οι ΗΠΑ, η Ρωσία, και η Κίνα, αμφισβητούν τον φιλελεύθερο διεθνισμό που προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση -και που κάποια μέλη της ΕΕ αμφισβητούν επίσης.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτική της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη, παρέχοντας εξειδίκευση και διπλωματική ηγεσία παρόλο που οι Βρετανοί αξιωματούχοι συχνά παραπονιούνται για τα προβλήματα στον ευρωπαϊκό συντονισμό.

  Το Brexit έχει τη δυναμική να ανατρέψει τη γαλλό-βρετανική συνεργασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και τον ευρωπαϊκό συντονισμό για την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να αυξήσουν την επιρροή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντισταθμίσουν το Brexit, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως τελικά διαπιστώσει ότι πρέπει να συνεργάζεται στενά με την ΕΕ στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη.

  Δεν χρειάζονται πολύπλοκοι διπλωματικοί μηχανισμοί για τη διαχείριση του συντονισμού Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ στον ΟΗΕ μετά το Brexit, αλλά και οι δύο πλευρές πρέπει να δεσμεύσουν προσωπικό και πόρους για να προστατεύσουν έναν φιλελεύθερο ΟΗΕ.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/separation_anxiety_european_influence_at_the_un_after_brexit

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων