Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2018 08:15

  Επίκειται ρωσική "καταιγίδα" στα Δ. Βαλκάνια;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επίκειται ρωσική "καταιγίδα" στα Δ. Βαλκάνια;

  του mark Galeotti

  Η συμβολή μιας αυξανόμενης σειράς πιέσεων στα Βαλκάνια, καθώς και ο διορισμός του γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev -ο οποίος έχει αναλάβει την περιοχή ως ειδική ευθύνη- υποδηλώνει ότι το 2018 θα είναι το έτος της έναρξης μιας ανανεωμένης ρωσικής εκστρατείας στα Βαλκάνια.

  Η Ρωσία βλέπει τα Βαλκάνια ως πεδίο μάχης στον "πολιτικό της πόλεμο”, εν μέρει για να αντισταθμίσει την μεικτή της επιτυχία με "ενεργά μέτρα” στην Ευρώπη. Η Ρωσία επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή και να έχει διαπραγματευτικά χαρτιά έναντι της ΕΕ, ιδιαίτερα καθώς αυτή η προσπάθεια συμπίπτει με την αναζωπυρωμένη προσοχή που δίνει η ΕΕ στην περιοχή.

  Στόχος δεν είναι να διεκδικήσει την εξουσία στην περιοχή για τον εαυτό της τόσο πολύ, ώστε να εκμεταλλευτεί και να μεγιστοποιήσει τις ισχύουσες εντάσεις. Στα ρωσικά μάτια, η προσέγγιση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια δεν είναι ούτε σοβαρή ούτε συστηματική και για αυτό προσφέρει στη Μόσχα ευκαιρίες για να δημιουργήσει μόχλευση.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/do_the_western_balkans_face_a_coming_russian_storm

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων