Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Μαρ-2018 09:40

  Η διακριτική γοητεία της υποκρισίας: Έλεγχος εξουσίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η διακριτική γοητεία της υποκρισίας: Έλεγχος εξουσίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας

  της Asli Aydintasbas

  Μεταξύ των ευρωπαϊκών ελίτ, εξακολουθεί να υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη για μια στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία -αν και όχι για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης. Η Ευρώπη πρέπει να βρει νέα κανάλια μέσα από τα οποία θα εργαστεί με την Τουρκία.

  Από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει καμία άμεση επιθυμία να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου ή μια μεταρρυθμιστική διαδικασία, για την ώρα τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν, στην καλύτερη περίπτωση, να προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, καθώς μια αποτελεσματική εταιρική σχέση με τη χώρα είναι κρίσιμη για τα συμφέροντά τους.

  Η Άγκυρα και το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες στην Τουρκία -εκτός της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

  Η ΕΕ θα πρέπει να επικαιροποιήσει την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία, αν μη τι άλλο επειδή το εμπόριο μεταξύ των δύο πλευρών έχει γενικώς ωφελήσει τις φιλό-ευρωπαϊκές τουρκικές επιχειρήσεις και τις κοινωνικές ομάδες.

  Η ΕΕ και η Τουρκία θα πρέπει να καθιερώσει ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαφορών που εμπλέκουν την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, ενώ θα συντονίζει τις πολιτικές τους στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/the_discreet_charm_of_hypocrisy_an_eu_turkey_power_audit

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων