Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Σεπ-2017 09:44

  Ο ρόλος της Ευρώπης να φέρει ειρήνη στη Συρία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο ρόλος της Ευρώπης να φέρει ειρήνη στη Συρία

  Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ανανεώνουν τις προσπάθειές τους για να προωθήσουν την αποκλιμάκωση των ζωνών στη Συρία.

  Αυτή η προσέγγιση προσφέρει τον πιο βιώσιμο τρόπο για να μειωθεί η βία, επιτυγχάνοντας κάποια ανακούφιση για τον συριακό πληθυσμό και για να καλυφθούν τα ευρύτερα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Αλλά παραμελούν την ανάγκη για ένα πολιτικό πλαίσιο.

  Τα ευρωπαϊκά μέλη της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης στη Συρία (ISSG) θα πρέπει να προωθήσουν μια προσέγγιση που εστιάζει στην εθνική πολιτική παράλληλα με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, και να απομακρυνθούν από μια προσέγγιση που εστιάζει στην εθνική προσέγγιση, μετά την κατάπαυση του πυρός.

  Ακόμη και αν οι προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός προχωρήσουν αποσπασματικά, θα είναι βιώσιμες μόνο εάν οι διαπραγματευτές τους συνδέσουν με μια εθνική πολιτική γραμμή.

  Ο Assad παραμένει πρόθυμος να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της Συρίας, αλλά οι περιορισμοί των ικανοτήτων θα βάλουν φρένο στην πρόοδό του. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υποστηρίξουν μια προσέγγιση αποκέντρωσης που ενθαρρύνει την πιο ήπια επανένταξη των περιοχών που δεν ελέγχονται από το καθεστώς. Αυτό θα παράσχει ένα βαθμό τοπικής αυτονομίας στα εναπομείναντα κράτη της αντιπολίτευσης.

  Η πρόσφατη απόφαση της Γαλλίας να υποστηρίξει την αποκλιμάκωση υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει ένα άνοιγμα για τους Ευρωπαίους ώστε να ευθυγραμμίσουν τις προσπάθειες αυτές με τις εθνικές πολιτικές. Αλλά οι Γάλλοι πρέπει να εστιάσουν στη σφυρηλάτηση ενός συνεκτικού ευρωπαϊκού συνασπισμού, ικανού να δείχνει "τα δόντια του".

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/to_end_a_war_europes_role_in_bringing_peace_to_syria7223

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ