Συνεχης ενημερωση

  ecfr.eu

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 09:19

  Πώς θα αποφύγει η Ευρώπη νέα κρίση στην Αίγυπτο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς θα αποφύγει η Ευρώπη νέα κρίση στην Αίγυπτο

  των Yasse El-Shimy και Anthony Dworkin

  Η σημερινή πολιτική της Ευρώπης προς την Αίγυπτο κυριαρχείται από τις άμεσες ανησυχίες μετανάστευσης και τις εμπορικές ευκαιρίες. Αλλά αυτή η κοντόφθαλμη προσέγγιση προσφέρει νέα οφέλη και παραβλέπει τους κινδύνους της σημερινής κατεύθυνσης της Αιγύπτου.

  Η κατάσταση ασφάλειας στην Αίγυπτο επιδεινώνεται, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να ξεκινούν κύμα επιθέσεων εναντίον των Κοπτών Χριστιανών. Την ίδια στιγμή, η πολιτική καταστολή έχει ενταθεί, οδηγώντας κάποιους νέους Ισλαμιστές προς τη βία καθώς οι ειρηνικές οδοί για πολιτική έκφραση είναι κλειστές.

  Ενώ ο πρόεδρος Sisi έχει προχωρήσει σε καθυστερημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις ετών, είναι απαραίτητη πιο βαθιά και πιο διαρθρωτική αλλαγή για να προσφέρει στους Αιγύπτιους ευκαιρίες και να αυξήσει το επίπεδο διαβίωσης.

  Η ΕΕ θα πρέπει να απομακρυνθεί από αυτή την στενή της προσέγγιση της συνεργασίας με την Αίγυπτο μόνο σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Θα πρέπει επίσης να προάγει το κράτος δικαίου, τις οικονομικές ευκαιρίες, την πιο αποτελεσματική ασφάλεια και τα πολιτικά δικαιώματα στην Αίγυπτο. Για να γίνει αυτό, η ΕΕ θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην οικονομικό-κοινωνική ανάπτυξη της Αιγύπτου, επαναπροσδιορίζοντας το διάλογο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και περιορίζοντας τις χειρότερες υπερβολές της πολιτικής καταστολής.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: http://www.ecfr.eu/publications/summary/egypt_on_the_edge_how_europe_can_avoid_another_crisis_in_egypt_7298

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:18 28/06

  Η μετά-πολιτική κυβέρνηση του Putin

  Ο πρόεδρος επέλεξε να μην εξετάσει ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα στη διάρκεια της εκπομπης (Direct Line), κάνοντας το φετινό σόου θεμελιωδώς διαφορετικό από τα προηγούμενα.

  11:01 27/06

  "Άνοιξαν" για business Κίνα και Μεσόγειος;

  Η συνεργασία με την Κίνα αναφορικά με την πρωτοβουλία της "Ένας δρόμος, μία ζώνη", επίσης γνωστή ως BRI, μοιάζει συχνά σα να κοιτάμε τον ουρανό από τον πάτο ενός πηγαδιού (μια κινεζική παροιμία, "ο...

  09:31 26/06

  Αλλάζει ο προσανατολισμός της Τουρκίας με την ΕΕ

  Αν και ο στόχος της ένταξης παραμένει μέρος του επίσημου διαλόγου, η τουρκική ηγεσία όλο και πιο πολύ ενδιαφέρεται στην αναμόρφωση της σχέσης, μακριά από τους πολιτικούς όρους που συνδέονται με την...

  07:58 23/06

  Ο Trump, η Ευρώπη, και η Μέση Ανατολή

  Ο Donald Trump έχει δηλώσει πως θέλει να λύσει τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης και φαίνεται αποφασισμένος να πιέσει για ειρήνη . Αλλά ήταν ασαφής σχετικά με τη δέσμευσή του στη λύση των δύο κρατών.

  10:07 22/06

  Η πίεση τώρα είναι στον Macron

  Χωρίς να υπάρχουν εταίροι σε συνασπισμό ή μετέωρα κοινοβούλια για να κατηγορηθούν εάν τα πράγματα πάνε άσχημα, ο Macron δεν έχει πουθενά να κρυφτεί.