Της Victoria Stilwell

Άνοδο 30% εμφάνισαν τα κέρδη της Baker Hughes Inc. (BHI) στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ βοήθησαν στην αντιστάθμιση της απόδοσης των δραστηριοτήτων στον Καναδά, συνεισφέροντας στα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Martin Craighead ανέφερε πως η εταιρεία είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» σχετικά με το outlook της αγοράς για το υπόλοιπο του έτους. Παράλληλα, αναμένει διατήρηση της βελτίωσης στον Κόλπο του Μεξικού και διεθνώς καθώς αυτές οι αγορές διευρύνονται.

Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσαρμογή με τις χαμηλές τιμές φυσικού αερίου, καθώς οι τιμές υποχώρησαν κοντά σε χαμηλό 10 ετών.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Baker Hughes εμφάνισε κέρδη 439 εκατ. δολαρίων ή 1 δολαρίου ανά μετοχή, υψηλότερα από τα κέρδη των 338 εκατ. δολαρίων ή 77 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται πως η περυσινή περίοδος περιελάμβανε έξοδα 16 σεντς που σχετίζονταν με τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λιβύη.

Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 12% και διαμορφώθηκαν στα 5,33 δισ. δολάρια.

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη ύψους 77 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 5,26 δισ. δολαρίων.

Το λειτουργικό περιθώριο συρρικνώθηκε στο 12% από το 13% καθώς τα συνολικά κόστη και έξοδα αυξήθηκαν 14% στα 4,69 δισ. δολάρια.

Στις δραστηριότητες πετρελαίου στη βόρεια Αμερική, τα έσοδα ενισχύθηκαν 13%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη προ φόρων του κλάδου μειώθηκαν 18%. Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει πως τα περιθώρια στην περιοχή θα υποχωρούσαν στο δεύτερο τρίμηνο κυρίως λόγω της εποχικότητας στον Καναδά.

Οι μετοχές της Baker Hughes έκλεισαν την Πέμπτη στα 41,75 δολάρια, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει πτώση 47% τους τελευταίους 12 μήνες.  

© Dow Jones Newswires