Πέμπτη, 25-Οκτ-2018 16:39

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι φέτος απετράπησαν 15 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι φέτος απετράπησαν 15 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία

"Σε διάστημα εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, οι άνδρες της FSB (Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Ασφαλείας) απέτρεψαν 26 εγκληματικές πράξεις τρομοκρατικού περιεχομένου, εκ των οποίων οι 15 ήσαν τρομοκρατικές επιθέσεις", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος , κατά την διάρκεια τελετής απονομής διακρίσεων σε ανώτατους αξιωματικούς και εισαγγελείς που διορίσθηκαν σε ανώτερες θέσεις. Πίσω από τους αριθμούς αυτούς βρίσκονται "ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν", υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη της περαιτέρω συνεργασίας με την Εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή (αντιτρομοκρατική υπηρεσία), ώστε να περιορισθούν οι τρομοκρατικές απειλές, αξιοποιώντας πρωτίστως την έγκαιρη πληροφόρηση και τις προληπτικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης αφορά και όλες τις άλλες δραστηριότητες της FSB που έχουν σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , της διαφθοράς, την υπεράσπιση των κρατικών συνόρων και την αντιμετώπιση των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ